Vrouw aan het roer in de financiële wereld Persbericht

Monique Leys wordt nieuwe voorzitter van Raad van Bestuur bij Dierickx Leys Private Bank.

Monique Leys wordt nieuwe voorzitter van Raad van Bestuur bij Dierickx Leys Private Bank

Onlangs werd Monique Leys benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Dierickx Leys Private Bank waar ze voorheen 22 jaar werkzaam was als gedelegeerd bestuurder. Een unicum, want in ons land zijn vrouwelijke voorzitters van raden van bestuur eerder uitzondering dan regel. Nochtans heeft Monique Leys een track record om u tegen te zeggen.

Na het plotse overlijden van haar vader, Fernand Leys, volgde de 24-jarige (!) Monique Leys haar vader op als zaakvoerder van het wisselagentschap kantoor Verbeeck, Leys & Cie. Daar waar haar leeftijdsgenoten nog maar net hun eerste stappen in het werkleven zetten, kreeg zij als pas afgestudeerde economica de leiding over het bedrijf dat haar vader mee uit de grond stampte.

De jaren die daarop volgden loodste ze de firma naar heel wat interne hervormingen en successen: in 1996 fusioneerden de beursvennootschappen Verbeeck, Leys & Cie en Dierickx tot Dierickx Leys & Cie N.V. waar Monique Leys, samen met Herman Hendrickx en Marleen Dierickx, deel uitmaakte van het driekoppige directiecomité. In 1999 kreeg Dierickx Leys het statuut van effectenbank, en werd het hoofdkantoor aan de Kasteelpleinstraat uitgebreid. In 2013 opende het eerste kantoor buiten Antwerpen (Sint-Martens Latem), en in 2015 werd de benaming van de bank gewijzigd in “Private Bank”.

Hoewel verwezenlijkingen nooit de verdienste van één enkele persoon zijn, staat het als een paal boven water dat Monique Leys een van de drijvende krachten is geweest achter deze successen. Daarnaast was ze een voorbeeld van de verdere emancipatie van de vrouw op de beurs én in de bank zelf, waar ze vanaf nu de functie opneemt van voorzitter van de Raad van Bestuur. De kern van haar beleid zal zich centraliseren rond de verdere groei van de bank: hetzij organisch, hetzij via overnames en samenwerkingen.

Heeft u vragen omtrent dit artikel?

  • Aarzel niet ons te contacteren.