Bedrijfsnieuws Wat gebeurt er zoal binnen onze bank? Wat zijn de laatste nieuwtjes?

35 jaar bij Dierickx Leys Private Bank! Marc Mertens blikt kort terug.

‘Na een hectische start van mijn carrière, vlak na de beurscrash van 1987, ben ik als enthousiaste jonge kerel aan de slag gegaan bij Verbeeck, Leys & Cie. Na de fusie heb ik in de nieuwe entiteit Dierickx Leys & Cie heel wat ervaring opgedaan als ‘trader’ en later als afdelingshoofd van de toenmalige tradingdesk. Het opvolgen van de economische ontwikkelingen en de impact ervan op de financiële markten heeft me altijd enorm geboeid. In al die jaren heb ik heel wat hausses en baisses meegemaakt op de beurzen. Deze ervaringen komen me vandaag dan ook goed van pas als adviseur vermogensbeheer. Ondanks de huidige malaise op de markten, zie ik de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.’ Proficiat Marc!

In oktober startte Eli Moorkens bij Dierickx Leys Private Bank!

Hij stelt zich even voor: Ik ben Eli, 27 jaar oud en woon in Stabroek. Reeds op jonge leeftijd heb ik mijn passie voor vermogensbeheer ontdekt. Mijn studiekeuzes zijn dan ook hierop gebaseerd. Na 5 jaar gewerkt te hebben voor een Nederlandse grootbank, koos ik ervoor om de overstap te maken naar Dierickx Leys Private Bank. Zowel het familiale karakter als hun focus op KWaRP (Kwaliteit aan een Redelijke Prijs) met betrekking tot beleggen spraken me enorm aan.  Ook in mijn vrije tijd hou ik me bezig met beleggen. De toekomst van bedrijven voorspellen vind ik dan ook een interessante uitdaging. Daarnaast kom ik graag tot rust in de natuur tijdens een wandeling.

Jubileum Maarten Janssens

Maarten Janssens is blij dat hij al 15 jaar klanten mag adviseren. In die jaren is absoluut gebleken dat beleggen een werkwoord is. Veel mooie momenten, maar jammer genoeg ook veel onzekere periodes. Het is net in die periodes dat hij klantencontact heel belangrijk vindt. Hij is ervan overtuigd dat onze visie ook de komende jaren zal blijven renderen. Dikke proficiat Maarten! Doe zo voort! 

Vincent Pauwels: Wie is hij?

Begin juli startte Vincent Pauwels op onze commerciële afdeling in Antwerpen als relatiebeheerder. Vincent is 26 jaar oud, geboren en getogen in Antwerpen en heeft er ook gestudeerd. In zijn Masterjaar begon hij zich wat te verdiepen in het beurswezen en is hij ook begonnen met een bescheiden aandelenportefeuille samen met zijn papa. Van hieruit groeide de interesse en is hij, na het opdoen van de nodige ervaring bij een grootbank, terechtgekomen bij Dierickx Leys Private Bank. De familiale sfeer sprak hem direct aan en hij is er dan ook van overtuigd dat hij hier op zijn plek zit. In zijn vrije tijd is hij net gestart met golf, maar hij laat weten dat we daar nog niet teveel van moeten verwachten … Veel succes en welkom in ons team Vincent!

Persbericht 24 mei 2022 - Merit Capital Global Investment Fund

Bent u aandeelhouder van het Merit Capital Global Investment Fund?

Lees dan hier zeker het nieuwe persbericht!

Persbericht Merit Capital Global Investment Fund

De Nationale Bank van België (NBB) heeft beslist om met ingang van 3 mei 2022 de vergunning van de beursvennootschap Merit Capital NV (hierna ‘De Beursvennootschap’) in te trekken. In reactie op de intrekking van de vergunning van De Beursvennootschap heeft de Raad van Bestuur van de BEVEK besloten het portefeuillebeheer met ingang van 3 mei 2022 over te brengen naar Dierickx Leys Private Bank NV. Dierickx Leys zal tevens de taak van promotor en distributeur op zich nemen. De overige dienstverleners van de BEVEK blijven ongewijzigd.

Lees hier het volledige persbericht.

Ruben Van Poucke

Wie is dat nieuwe gezicht in het commercieel team in kantoor Antwerpen? Zijn naam is Ruben Van Poucke en hij stelt zich graag even voor: Ik ben 26 jaar en afkomstig uit Temse. Mijn studentenjaren beleefde ik in Gent en tijdens deze periode kreeg ik de passie voor het beleggen te pakken. Mijn eerste professionele ervaring deed ik op bij een grootbank. Nu maak ik de sprong naar Dierickx Leys Private Bank waarbij ik verheugd ben het commercieel team te vervoegen. Naast het werk hou ik me bezig met padel, fietsen en met vrienden afspreken. Welkom Ruben!

Kathleen De Lanoo

Bevoegd voor compliance, risicobeheer en fiscaal & juridisch advies is Kathleen De Lanoo een juriste met een duidelijke rode compliance-draad doorheen haar carrièrepad, die haar onder andere al naar Puilaetco en Banque de Luxembourg bracht. Zij doceert het als vak en zit de examenjury van Febelfin voor. 

Wie is Luc Van den Broeck?

Vanaf 1 januari 2022 neemt Luc Van den Broeck de bevoegdheden van Herman Hendrickx buiten het voorzitterschap van het directiecomité, in handen. Samengevat zijn dat de financieel-administratieve dienst, IT en personeelsbeleid, een aantal belangrijke pijlers voor de bank. Een nieuwe uitdaging voor de ervaren professional die het klappen van de zweep al grondig leerde kennen tijdens zijn carrière bij diverse divisies van KBC, recent nog als CFO bij KBC Securities, de beursvennootschap van de groep.

Wat is de langetermijnvisie van Filip Decruyenaere, de nieuwe CEO van Dierickx Leys Private Bank?

Op 1 januari 2022 nam Filip Decruyenaere het roer over van Herman Hendrickx als voorzitter van het directiecomité bij Dierickx Leys Private Bank. Een mooie aanleiding om mee te kijken door de langetermijnbril van de nieuwe CEO. 

Groot nieuws: Marleen Dierickx en voorzitter Herman Hendrickx treden terug uit het directiecomité

Eind 2021 verlaten twee bekende gezichten het directiecomité. Hét moment om even terug te blikken en vooruit te kijken.

Throwback Thursday: Belrose Classics pop-up store

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een oldtimer? Tijdens een exclusieve avond in de Belrose Classics pop-up store in Knokke-Heist op woensdag 27 oktober 2021, luisterden we gefascineerd naar de toelichting van Gert Beets, BEHVA beëdigd Oldtimer expert. Dank aan de organisatie voor deze boeiende en interessante uiteenzetting.

Throwback Thursday!

Geniet mee van enkele sfeerbeelden van ons gloednieuw kantoor in Kortrijk, met dank aan Buroproject. Meer dan 250 van onze klanten kregen vorige week reeds een voorproefje en woonden presentaties van onder andere Ann Wauters bij in een gloednieuwe zaal. Wilt u ook een bezoek brengen aan het nieuwe kantoor? Geef ons een seintje, wij verwelkomen u graag met een kopje koffie. Tot snel!

Vind hier onze contactgegevens.

40 jaren dienst van Herman Hendrickx

Onze bank vierde op 1 juni 2021 de 40 jaren dienst van Herman Hendrickx! In 1988 werd hij vennoot en vervoegde hij ons directiecomité, waar hij in 1996 voorzitter werd. Mede dankzij zijn jarenlange toewijding groeide de beursvennootschap van weleer uit tot een private bank met kantoren in Antwerpen, Mortsel, Gent en Kortrijk. Wij wensen Herman dan ook te bedanken en feliciteren hem van harte met deze schitterende loopbaan!

Lees hier meer over de historiek van Dierickx Leys Private Bank.

Welkom Lode Leirens

Vanaf begin mei 2021 versterkt Lode Leirens het commerciële team in Kortrijk. Als fiere en actieve papa van twee dochters doet hij aan padel, fitness en lopen. Mensen coachen en ondersteunen bij hun ontplooiing, teamspirit stimuleren en samen naar een gemeenschappelijk doel toewerken geven hem energie in zijn job.

Wij wensen Lode heel veel succes en welkom aan boord!

Private Bank opnieuw op overnamepad

Met de overname van beursvennootschap Van Goolen & Co verstevigen we onze positie in het landschap van private banken.

Naar het persbericht ...

Lawaisse Beursvennootschap

Dierickx Leys Private Bank en beursvennootschap Lawaisse hebben een overeenkomst getekend voor een verregaande samenwerking. De private bank uit Antwerpen, opgericht in 1901, neemt de beursvennootschap uit Kortrijk over. 

Lees hier meer.

60 jaar kantoor Mortsel

Dierickx Leys Private Bank Mortsel wordt gevierd! Het begon 60 jaar geleden in een bescheiden kantoor op de Statielei. Sinds einde 2008 bieden we onze diensten aan in het aangename, ruime en moderne kantoor in de Sint-Benedictusstraat 140. 

Proficiat aan dit enthousiaste team!

Kostenfiches

De kostenrisico-fiches van de verschillende financiële producten die wij u aanbieden zijn beschikbaar op de pagina Cliënteninformatie.

DL Online voor de opvolging van uw portefeuille

Online bankieren kunt u voortaan op https://www.dlonline.be. U kunt ook rechts bovenaan klikken op 'DL Online'.

Op DL Online kunt u uw uitreksel en inventaris opvolgen, uw persoonsgegevens checken en up to date houden, uw profieltest ingeven en beursorders geven. In het uittreksel kunt u zoekopdrachten uitvoeren en beschikt u over een overzicht van het roerende inkomen over het huidige en voorbije jaar.

De lay-out van de inventaris is aanpasbaar aan uw voorkeuren. U kunt tot tien jaar terug de inventaris van uw rekening bekijken, evenals een grafische evolutie van uw portefeuille.

Via 'berichten' is het mogelijk om geëncrypteerde berichten naar de bank te sturen. De bank bezorgt u via die weg persoonlijke informatie.

In de rubriek 'meldingen' vindt u onder andere de geschiktheidsrapporten naar aanleiding van uw transacties.

Ook tijdens het eerste contact geven wij u vrijblijvend advies of bijkomende informatie.

  • Geniet van ons veilig online platform
  • Geniet van onze avondhandel, ook op feestdagen