Wie grote verliezen kan vermijden, wint het vaakst Wat is het geheim van een optimale verhouding tussen risico en rendement?

Werner Wuyts legt in 4 stappen uit hoe Dierickx Leys Private Bank als vermogensbeheerder aantrekkelijke rendementen haalt door grote verliezen te vermijden en zich ver weg te houden van hypes op de markt.

karine-en-werner-close-up-675x450

U gelooft dat een vermogen optimaal rendeert door verliezen te vermijden?

Wie de vruchten van zijn vermogen wil blijven plukken op lange termijn, moet in de eerste plaats duurzame verliezen vrezen. Niet-recupereerbare verliezen zijn de grootste vijand van elke belegger.

Het zijn turbulente tijden op de beurzen. Is uw pleidooi daarop gebaseerd?

Niet echt, onze filosofie blijft overeind in goede en slechte tijden. Of je als belegger mikt op kapitaalbehoud, een vast maandelijks inkomen of vermogensaangroei maakt relatief weinig verschil: een kwalitatief sterke portefeuille is steeds een hoeksteen. Daarom gaat ons team van analisten elke dag weer op zoek naar beleggingsopportuniteiten bij bedrijven met een goed businessplan en een lange staat van dienst. Dikwijls vinden wij die juist in de minder opwindende sectoren…

Niet op zoek gaan naar snelle stijgers garandeert optimale rendementen?

Wij spreken van optimaal rendement als we mooie opbrengsten kunnen realiseren bij een lager dan gemiddeld risicopeil. Een voorbeeld: eind oktober haalde een gemiddelde portefeuille met neutraal profiel in discretionair beheer over de laatste vijf jaar een rendement van circa 4% netto! Een dynamische portefeuille haalde over die periode 6%, een zeer dynamische die volledig uit aandelen samengesteld is zelfs 8%. Vergelijk het met tennis: de speler die minder fouten maakt wint meestal de match van de tegenstander die af en toe eens groot uithaalt. Grote, niet-recupereerbare verliezen vermijden, is belangrijker dan de grootste stijgers van een bepaald jaar in bezit te hebben.

Hoe vertaalt jullie visie zich in de samenstelling van een typische portefeuille?

Wij zijn daar heel transparant over. Elk van onze cliënten heeft volledig zicht op de samenstelling van zijn portefeuille. En krijgt inzage in alle onderliggende waarden, met uitgebreide studies. Iedereen kan trouwens zien hoe we begrippen als kwaliteit en stabiliteit interpreteren via onze website.

Fokus Personal Finance

Ook geïnteresseerd in het geheim van een optimale verhouding tussen risico en rendement?

  • Een vaste contactpersoon adviseert u met expertise en ervaring bij het beheer
  • Transparant en gepersonaliseerd advies
werner-peinzend-half-5a393781c7df7

Fiscaalvriendelijk beleggen binnen uw vennootschap

Voor u als ondernemer is het beleggen in aandelen op een fiscaalvriendelijke wijze er niet makkelijker op geworden. De meerwaarden die u realiseert zijn immers in de meeste gevallen niet meer vrij van taxatie. Dierickx Leys Private Bank biedt u een interessante manier om met uw vennootschap toch te blijven genieten van belastingvrijheid op meerwaarden en dividenden.Benieuwd? Maak vrijblijvend een afspraak met onze experts.

Een throwback naar de Dierickx Leys Private Bank-dag op Knokke Art Fair van 10 augustus 2023

Bedankt aan iedereen die aanwezig was om samen met ons ondergedompeld te worden in de wereld van de kunst in het historische pand Grand Casino te Knokke!