Visie rendeert.

Ons manifesto

We schrijven allemaal ons eigen verhaal. Dat begint waar we vandaan komen, waar we in geloven, de dingen en de mensen die we als waardevol beschouwen. 

Ontdek hier ons manifesto.

Persoonlijke aanpak

Dierickx Leys Private Bank gaat steeds een langetermijnrelatie aan met de cliënt. We vinden het belangrijk dat u terecht kunt bij een vaste contactpersoon die u ondersteunt om het geschikte beleggingsmandaat te kiezen en die u op de hoogte houdt van uw portefeuille.

Kennis en Expertise

Elk van onze beheerders heeft een passie voor beleggen. Hierdoor staan betrokkenheid, consistentie en vakmanschap voorop. De kennis en expertise van onze medewerkers is een belangrijke troef van onze private bank.

Ontdek hier alles over onze kennis en expertise.

Fijnschalig

Dankzij de beperkte omvang van de bank kunnen we zeer flexibel inspelen op allerhande marktomstandigheden en zeer korte communicatielijnen garanderen tussen u en de beheerders van uw portefeuille.

Stockpicking

Onze analist Jasper Thysens, CFA was vorige week gastspreker bij Capitant Antwerpen om de visie van Dierickx Leys Private Bank rond Stockpicking toe te lichten. Het was een genoegen om deze aula vol enthousiaste studenten van de Universiteit Antwerpen op weg te helpen met hun eerste beleggingen op de beurs!

Hoe schat u de waarde van een bedrijf in?

Werkt u met specifieke parameters om dit te berekenen? In een interessante interview met De Tijd deelt Martyn Hole, fondsbeheerder bij Capital Group, mee wat hij onder het ‘Spice Girls-effect’ verstaat.Concreet denkt hij dan aan bedrijven waarbij we het heden overschatten en de toekomst onderschatten. Over een tijdsduur van 2 jaar kan een bedrijf duur ogen, terwijl op de langere horizon ze net goedkoop blijken. Als concreet voorbeeld haalt hij ASML aan.

Pensioensparen surft op beurshausse

De pensioenspaarfondsen zijn in een jaar gemiddeld met 18,39% in waarde gestegen. Wie aan pensioensparen doet via een verzekering, kan daar alleen van dromen. Steeds meer verzekeraars pakken nu uit met beleggingsfondsen voor pensioenspaarders. Er verscheen hierover een interessant artikel in De Standaard van 13 november 2021 over het fiscaal aantrekkelijke pensioensparen.