Ons manifesto

We schrijven allemaal ons eigen verhaal. Dat begint waar we vandaan komen, waar we in geloven, de dingen en de mensen die we als waardevol beschouwen. 

Ontdek hier ons manifesto.

Persoonlijke aanpak

Dierickx Leys Private Bank gaat steeds een langetermijnrelatie aan met de cliënt. We vinden het belangrijk dat u terecht kunt bij een vaste contactpersoon die u ondersteunt om het geschikte beleggingsmandaat te kiezen en die u op de hoogte houdt van uw portefeuille.

Kennis en Expertise

Elk van onze beheerders heeft een passie voor beleggen. Hierdoor staan betrokkenheid, consistentie en vakmanschap voorop. De kennis en expertise van onze medewerkers is een belangrijke troef van onze private bank.

Ontdek hier alles over onze kennis en expertise.

Fijnschalig

Dankzij de beperkte omvang van de bank kunnen we zeer flexibel inspelen op allerhande marktomstandigheden en zeer korte communicatielijnen garanderen tussen u en de beheerders van uw portefeuille.

UBO-register: Vergeet de jaarlijkse bevestiging niet!

Sinds 2019 zijn entiteiten zoals vennootschappen, maatschappen, vzw’s, stichtingen e.a., verplicht om hun uiteindelijke begunstigden (‘Ultimate Beneficial Owners’ of afgekort ’UBO’s’) te registreren in het UBO-register. Alle nieuw opgerichte entiteiten hebben één maand de tijd om hun uiteindelijke begunstigden in het register op te nemen en de nodige bewijsdocumentatie aan het register toe te voegen.U mag zeker niet vergeten om de informatie in het UBO-register jaarlijks te bevestigen.

Floraliën Gent 2022

Woensdag 4 mei bezochten we de Floraliën in Gent, met als thema "Mijn Paradijs, mijn wereldse tuin". De ‘floralies’ hebben een b(l)oeiende Gentse geschiedenis, ze raken het hart van velen, niet alleen van de Gentenaars, maar ook van allen voor wie Gent de ‘bloemenstad’ is. Floraliën is een vaste waarde in Gent. Bloemen en planten inspireren. Dat weten ze al lang bij Floraliën Gent, waar ze nu ook een partner gevonden hebben in kunstenaar Arne Quinze. Dank voor deze prachtige beleving!

Was u getuige van de ‘Nordic Flash Crash’ begin deze week?

Op maandag, iets voor 10u, heeft zich een ‘flash crash’ voorgedaan, waarbij de beurzen op zeer korte tijd drastisch zijn gedaald om daarna even snel te herstellen. De Zweedse index, de OMX Stockholm 30, daalde zo met bijna 8%. Dit soort crashes worden doorgaans veroorzaakt door menselijke fouten, wat ook ditmaal het geval was. Een handelaar van de Londense desk van Citibank zou klaarblijkelijk een omvangrijk foutief order in de markt hebben gebracht.