Visie rendeert.

Dierickx Leys Private Bank neemt het beheer over van Merit Capital Global Investment Fund.

Lees hieronder de persberichten:

Persbericht 9 mei 2022 - Overname beheer

Persbericht 24 mei 2022 - Informatie aan de aandeelhouders

Ons manifesto

We schrijven allemaal ons eigen verhaal. Dat begint waar we vandaan komen, waar we in geloven, de dingen en de mensen die we als waardevol beschouwen. 

Ontdek hier ons manifesto.

Persoonlijke aanpak

Dierickx Leys Private Bank gaat steeds een langetermijnrelatie aan met de cliënt. We vinden het belangrijk dat u terecht kunt bij een vaste contactpersoon die u ondersteunt om het geschikte beleggingsmandaat te kiezen en die u op de hoogte houdt van uw portefeuille.

Kennis en Expertise

Elk van onze beheerders heeft een passie voor beleggen. Hierdoor staan betrokkenheid, consistentie en vakmanschap voorop. De kennis en expertise van onze medewerkers is een belangrijke troef van onze private bank.

Ontdek hier alles over onze kennis en expertise.

Fijnschalig

Dankzij de beperkte omvang van de bank kunnen we zeer flexibel inspelen op allerhande marktomstandigheden en zeer korte communicatielijnen garanderen tussen u en de beheerders van uw portefeuille.

Dierickx Leys Private Bank Biketour

We kijken terug op een succesvolle 1e editie van de Dierickx Leys Private Bank Biketour doorheen de Vlaamse Ardennen. We konden hiervoor beroep doen op voormalig wereldkampioen Johan Museeuw om ons te gidsen doorheen een prachtig landschap. Dank aan alle deelnemers, Johan Museeuw en Centrum Ronde Van Vlaanderen.

De Amerikaanse kleinhandelsverkopen zijn in augustus met 0,3% toegenomen terwijl economen rekenden op een daling van 0,1%.

Tegelijkertijd daalde het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. De arbeidsmarkt in de VS blijft dus sterk en dat zien we ook in de consumptiecijfers. Dit is ook de Fed niet ontgaan, de markt schat de kans nu 1 op 3 dat de rente volgende week met 100 basispunten verhoogt. De markten vrezen dan ook dat een nog agressievere Fed de kans op een recessie nog groter maakt. 

Ook de tweede speeldag van ons Dierickx Leys Private Bank Open golftoernooi was een ‘hole-in-one’.

Proficiat aan alle golfers en bedankt voor jullie actieve deelname. Wij kijken uit naar de finale op donderdag 22 september 2022 op het prachtige Rinkven.

Kunnen de bedrijven in uw portefeuille om met de sterke Amerikaanse dollar?

Dit jaar overtreft de S&P 500 zijn Europese tegenhanger Eurostoxx 600 met bijna 10%-punten. Het verschil tussen beide indexen nam enkel toe sinds midden juni en het ziet er niet direct naar uit dat dit binnenkort zal keren. Europa verkeert midden in een energiecrisis en worstelt met een historisch hoog inflatieniveau. Het sneller optreden en de havikachtige houding van de FED hebben daarentegen geleid tot een sterkere dollar.