Beleggingen U belegt in alle vrijheid, wij voorzien het advies

Ad hoc advies

Wij verstrekken u beleggingsadvies en informatie over dividendbetalingen, kapitaaluitkeringen, omruilingen en andere effectenoperaties. Bij aandelentransacties kunt u ons informatie vragen over alle kernratio's, het historische koersverloop, de diepte van de markt, de liquiditeit of de opportuniteit van uw transactie. Bij verrichtingen in obligaties verschaffen wij u de voorwaarden, het rendement en de kredietwaardigheid van de emittent. Complexe producten evalueren we met een kritische blik.

Meer informatie? Klik hier.

Studies

Ons analistenteam volgt een breed scala aan bedrijven op de voet. Van meer dan tachtig daarvan is er een studie ter beschikking die regelmatig bijgewerkt wordt.

Hier vindt u de volledige lijst.

Wat is het nut van systematisch beleggen?

Academisch onderzoek toont aan dat het systematisch selecteren van goedkope aandelen leidt tot een hoger rendement dan dat van de markt. Welke aandelen goedkoop gewaardeerd zijn, wordt bepaald aan de hand van waarderingsratio's. Voor de berekening van de ratio's worden enkel harde of gekende gegevens gebruikt. Dit zijn bijvoorbeeld balans- of resultatengegevens, bekendgemaakt door de onderneming, of beurskoersen.

Lees hier meer.

Pensioensparen

Wie op pensioen gaat, heeft tijd voor een hele reeks nieuwe activiteiten. Maar dat moet dan wel met een wettelijk pensioen dat dikwijls heel wat lager ligt dan het laatste inkomen.

Daarom is een appeltje voor de dorst een goed idee. En via de derde pensioenpijler helpt de fiscus een handje mee. 

Klik hier om te ontdekken hoe.

Dierickx Leys Funds

Tabel Dierickx Leys Funds.

Overzicht.

Fondsen van derden

Tabel fondsen van derden.
Overzicht.

Trackers

Tabel trackers.

Overzicht.

Heeft u vragen?

  •  Raadpleeg één van onze kantoren voor meer informatie.

2020-12-18: Kunnen we beginnen uit te kijken naar een eindejaarsrally?

Volgens Michael Strobaek hebben vooral institutionele beleggers veel liquiditeiten beschikbaar. Die kunnen ze, nu de eerste vaccinaties en een nieuw Amerikaans stimulusplan dichterbij komen, wel eens in de komende weken gaan beleggen.

Hebt u al vernomen dat er een ‘effectentaks bis’ op komst is?

Op 17 oktober 2019 vernietigde het Grondwettelijk Hof de veelbesproken taks op effectenrekeningen. Slechts één jaar later moeten wij u melden dat de effectentaks als een feniks uit zijn as herrezen is: op 2 november 2020 heeft de ministerraad een voorontwerp van wet goedgekeurd om op korte termijn een nieuwe jaarlijkse taks op effectenrekeningen in te voeren.

Werken Kasteelpleinstraat en omgeving

Een volgende fase van de werken start op 4/1/2021: De straat wordt afgesloten tussen de Kasteelpleinstraat vanaf het kruispunt met de Vrijheidstraat/Terninckstraat tot aan de Leien. Beide kruispunten blijven open. De zijstraten van de Kasteelpleinstraat worden een stukje mee opgenomen in de werfzone; de Verbondstraat tot nr. 12, de Welvaartstraat tot nr. 41 en de Begijnenvest tot nr. 15. Voetpaden blijven vrij.