Beleggingen U belegt in alle vrijheid, wij voorzien het advies

Ad hoc advies

Wij verstrekken u beleggingsadvies en informatie over dividendbetalingen, kapitaaluitkeringen, omruilingen en andere effectenoperaties. Bij aandelentransacties kunt u ons informatie vragen over alle kernratio's, het historische koersverloop, de diepte van de markt, de liquiditeit of de opportuniteit van uw transactie. Bij verrichtingen in obligaties verschaffen wij u de voorwaarden, het rendement en de kredietwaardigheid van de emittent. Complexe producten evalueren we met een kritische blik.

Meer informatie? Klik hier.

Studies

Ons analistenteam volgt een breed scala aan bedrijven op de voet. Van meer dan tachtig daarvan is er een studie ter beschikking die regelmatig bijgewerkt wordt.

Hier vindt u de volledige lijst.

Wat is het nut van systematisch beleggen?

Academisch onderzoek toont aan dat het systematisch selecteren van goedkope aandelen leidt tot een hoger rendement dan dat van de markt. Welke aandelen goedkoop gewaardeerd zijn, wordt bepaald aan de hand van waarderingsratio's. Voor de berekening van de ratio's worden enkel harde of gekende gegevens gebruikt. Dit zijn bijvoorbeeld balans- of resultatengegevens, bekendgemaakt door de onderneming, of beurskoersen.

Lees hier meer.

Pensioensparen

Wie op pensioen gaat, heeft tijd voor een hele reeks nieuwe activiteiten. Maar dat moet dan wel met een wettelijk pensioen dat dikwijls heel wat lager ligt dan het laatste inkomen.

Daarom is een appeltje voor de dorst een goed idee. En via de derde pensioenpijler helpt de fiscus een handje mee. 

Klik hier om te ontdekken hoe.

Dierickx Leys Funds

Tabel Dierickx Leys Funds.

Overzicht.

Fondsen van derden

Tabel fondsen van derden.
Overzicht.

Trackers

Tabel trackers.

Overzicht.

Het belang van dividenden

“Een koe voor de melk. Een aandeel voor het dividend” zei de boer.

 In mei oogsten aandeelhouders hun dividenden. In welke mate mag het dividend doorwegen bij de keuze van een aandeel? Wat zijn de valkuilen en hoeveel betalen onze Belgische bedrijven?

Alle info omtrent dividenden vind je hier.

Heeft u vragen?

  •  Raadpleeg één van onze kantoren voor meer informatie.

Bedrijfsbezoek Fagron

Een unieke ervaring! ... Constantijn van Rietschoten, lid van het directiecomité van Fagron, gidste persoonlijk onze klanten tijdens een exclusieve rondleiding doorheen de Belgische vestiging van het beursgenoteerde bedrijf in Nazareth.

Adviserend beheer

Bij adviserend beheer speelt u zelf een actieve rol in het beheer van uw portefeuille en kunt u rekenen op het gepersonaliseerde advies van uw beheerder. Hij contacteert u proactief op regelmatige basis en begeleidt u om uw portefeuille verder uit te bouwen of bij te sturen. Hij verleent advies op maat en formuleert concrete beleggingsvoorstellen.

Vermogensbeheer

Het goed beheren van een beleggingsportefeuille vergt veel tijd. Zowel de aandelen als de obligaties moeten continu opgevolgd worden. Door het beheer toe te vertrouwen aan de ervaren beheerders van Dierickx Leys Private Bank kunt u uw kostbare tijd anders besteden.