Dierickx Leys Private Bank neemt beursvennootschap Lawaisse over Grotere geografische spreiding en ruimer aanbod dankzij samenwerking - KSJ januari 2020

Op 19 december 2019 sloten Dierickx Leys Private Bank en beursvennootschap Lawaisse een overeenkomst voor een verregaande samenwerking. De private bank uit Antwerpen, opgericht in 1901, neemt de beursvennootschap uit Kortrijk over.

Beursvennootschap Lawaisse werd opgericht in 1946 en is actief in de handel in en advies over aandelen, obligaties en opties. Na goedkeuring van de Nationale Bank zullen de aandelen van de Kortrijkzaanse onderneming ondergebracht worden bij Dierickx Leys Private Bank. De twee spelers, samen goed voor een portefeuille van 3 miljard EUR (AuM), willen mekaar wederzijds versterken.

FOTO lawaisse 675X450

Centrumsteden

Herman Hendrickx, voormalig CEO bij Dierickx Leys Private Bank : “Deze overname past in onze groeistrategie. Naast onze kantoren in Antwerpen en Gent, hebben we nu voet aan de grond in West-Vlaanderen. We bestrijken voortaan een gebied van Zuid-West-Vlaanderen tot in de Kempen. Het persoonlijke contact met het cliënteel is én blijft in onze sector onontbeerlijk. Daarom is het ook in digitale tijden essentieel om in de centrumsteden aanwezig te zijn.”

Beide vennootschappen zijn niet enkel geografisch complementair, ze hebben tevens een gelijkaardige familiale cultuur. Het schaalvoordeel en diverse synergiën zullen de rendabiliteit verhogen en vormen een pluspunt voor bestaande en toekomstige klanten.

Samenspraak

Michel Lawaisse, voormalig Gedelegeerd Bestuurder Lawaisse licht toe : “Voor de klanten van Lawaisse is deze overname goed nieuws. Niet alleen behouden ze de kwalitatief sterke dienstverlening, binnenkort kunnen ze ook gebruik maken van nieuwe producten en diensten”.

Het bestaande aanbod in Kortrijk wordt uitgebreid met discretionair beheer en een tiental fondsen. De medewerkers van Lawaisse zien zich vanaf nu ook ondersteund door een ervaren studiedienst; een juridische dienst kan op zijn beurt helpen bij successieplanning. 
De integratie van de beursvennootschap Lawaisse in Private Bank Dierickx Leys zal geleidelijk en in nauwe samenspraak met de familie Lawaisse gebeuren. Herman Hendrickx, voormalig CEO Private Bank Dierickx Leys besluit : “Wij voorzien een vlotte integratie, aangezien onze historiek en achtergrond gelijk lopen. En beide partijen vinden continuïteit heel belangrijk. Het is dan ook evident dat Michel en Philippe Lawaisse aan boord blijven.” 

Heeft u vragen over deze overname?

  • Aarzel niet ons te contacteren.

Milieu, maatschappij & deugdelijk bestuur

In 2020 introduceert Dierickx Leys Private Bank een bedrijfsbrede aanpak inzake ESG, wat staat voor Environment, Social & Governance, ofwel milieu, maatschappij & deugdelijk bestuur. Daarmee willen we onze verantwoordelijkheid en transparantie inzake duurzaamheid stevig versterken om ons cliënteel te waarborgen van een duale focus op enerzijds gezond portefeuillebeheer en anderzijds maatschappelijk verantwoord beleggen. De twee zijn trouwens meer met elkaar vervlochten dan u in eerste instantie zou vermoeden.