Fiscaal -Juridische topics Een klare kijk op uw fiscaliteit en het recht.

Recht, en zeker fiscaliteit zijn materies die voortdurend onderhevig zijn aan verandering. Hieronder vindt u een selectie topics waarin u zowel algemene inzichten als recente ontwikkelingen op fiscaal en juridisch vlak kan terugvinden.

article-02

Zorgvolmacht

Iedereen hoopt op een zorgeloze oude dag, maar de realiteit kan daar soms anders over beslissen. Via een zorgvolmacht kan u op voorhand regelen hoe en door wie uw vermogen zal bestuurd worden wanneer u dat zelf niet meer kan. Aan de hand van vijf praktische vragen hebben wij nog eens de do's en don'ts opgesomd omtrent het opstellen en registreren van zo'n zorgvolmacht

Lees hier meer.

Bankrekeningen na een overlijden

Na het overlijden van een dierbare moet er zo snel mogelijk een akte van overlijden bezorgd worden aan alle banken waar de overledene of zijn echtgenoot cliënt is. Als er beroep wordt gedaan op een notaris, is het aangewezen de coördinaten van de notaris ineens mee te delen aan de banken.

Het volledige artikel van onze juridische dienst lezen? Klik hier.
ageas claim

Schadeclaims

Komt u als gedupeerde aandeelhouder in aanmerking voor een schadevergoeding? 

Lees hier meer.

huidige nieuwe erfrecht

Het nieuwe erfrecht

Het huidige erfrecht is ruim 200 jaar oud en is gericht op het klassieke gezin. Het houdt weinig of geen rekening met bijvoorbeeld nieuw samengestelde gezinnen of ongehuwde koppels. Het wetsvoorstel van 25 januari 2017 wil daarin verandering brengen. Hieronder vatten we de belangrijkste wijzigingen voor u samen.

Het volledige artikel van onze juridische dienst lezen? Klik hier.

Voorbehoud van vruchtgebruik terug mogelijk via 'kaasroute'

Op 12 juni 2018 vernietigde de Raad van State het omstreden standpunt van de Vlaamse Belastingdienst inzake de schenking met voorbehoud van vruchtgebruik voor een buitenlandse notaris. Waarover gaat dit arrest juist ? En wat zijn de concrete gevolgen ervan ?

Alle verder info kan je hier terugvinden.

Wenst u meer informatie over één van bovenstaande fiscaal en/of juridische topics ?

  • Onze juridische dienst staat u graag te woord.

Financiële routeplanner

Is het mogelijk om nu al te schenken aan mijn kinderen of familie? Hoeveel moet ik opzij zetten voor mijn oude dag? Kunnen we dat buitenverblijf in het buitenland aankopen? Wat als één van ons zijn of haar job zou verliezen? Deze vragen en nog vele andere proberen we te beantwoorden aan de hand van een analyse die we samen met u uitvoeren.