Over Dierickx Leys Visie rendeert voor uw vermogen

Familiebedrijf sinds 1901

Dierickx Leys is een familiaal geleide bank sinds meer dan 100 jaar. Van wisselagent over beursvennootschap tot private bank, in de loop van onze rijkgevulde geschiedenis kwamen cliënten steeds bij ons om te krijgen wat ze elders niet konden vinden. Voor de kennis en ervaring van onze adviseurs, voor de inzichten van onze fondsenbeheerders. Om maar te zeggen dat maatwerk en individuele service diep geworteld zijn in ons DNA.

Leer hier alles over onze historiek.

Ons Manifesto

We schrijven allemaal ons eigen verhaal. Dat begint waar we vandaan komen, waar we in geloven, de dingen en de mensen die we als waardevol beschouwen. 

Ontdek hier ons manifesto.

Ons team

Elk van onze beheerders heeft een passie voor beleggen. Hierdoor staan betrokkenheid, consistentie en vakmanschap voorop. De kennis en expertise van elk van onze medewerkers is een belangrijke troef van de bank. Tenslotte zijn onze medewerkers het 'grootste kapitaal' van onze bank.

Maak hier kennis met ons team van medewerkers

Structuur en organogram

Ontdek in deze rubriek de samenstelling van de Raad van Bestuur en het organogram van onze private bank.

Bekijk de schema's hier.

DL organogram 2024

Ons DNA

Waarden

Integriteit: Integriteit staat voor de eerlijkheid en oprechtheid van een persoon, evenals hun toewijding aan ethische normen en waarden in zowel denken als handelen. Binnen deze waarde hechten we bijzonder belang aan:
Eerlijkheid: het streven naar waarheidsgetrouwheid en oprecht handelen in alle situaties.
Transparantie: openheid en duidelijkheid nastreven, zowel in communicatie als besluitvorming.
Evenwicht: het vinden van een harmonieuze balans tussen diverse belangen en waarden.

Collegialiteit: collegialiteit impliceert dat we elkaar helpen en ondersteunen wanneer dat nodig is. Het betekent ook het in acht nemen van de behoeften en belangen van anderen. Binnen deze waarde benadrukken we:
Gemeenschappelijk belang van de bank vooropstellen versus eigen belang: het algemene belang van de bank heeft prioriteit boven individuele belangen.
Cliënten zijn van de bank, niet van de individuele werknemer: elke medewerker draagt de verantwoordelijkheid om alle cliënten van de bank te helpen en ondersteunen.
Collega's helpen elkaar en delen kennis en expertise: samenwerking en kennisdeling zijn essentieel voor een gezonde en productieve werkomgeving.

Respect: respect houdt in dat we op geen enkele wijze kwetsend optreden of schade toebrengen, maar anderen en de omgeving in hun waarde laten. Het betekent het aanvaarden van anderen als waardige en waardevolle mensen. Binnen deze waarde benoemen we:
Respect voor collega's: het vermijden van kwetsende acties en het erkennen van de waarde van iedere collega.
Respect voor cliënten: het behandelen van cliënten met waardigheid en erkenning van hun waarde als individuen.
Deze waarden vormen de basis van ons gezamenlijke streven naar een integere, collegiale, en respectvolle werkomgeving waarin we gezamenlijk het beste nastreven voor de bank en haar cliënten.

Hoe veilig is beleggen bij Dierickx Leys Private Bank?

Dierickx Leys Private Bank is niet actief in risicovolle activiteiten zoals marketmaking, begeleiding van uitgiftes en beursintroducties of kredietverlening.

Meer weten over ons veilige beheer? Lees hier meer.

Bedrijfsnieuws

De laatste nieuwtjes over en binnen Dierickx Leys Private Bank.

Lees ze hier!

Eigen publicaties

Een overzicht van al onze eigen publicaties kan je hier terugvinden.
kranten

In de pers

Als expert in vermogensbeheer, vermogensplanning en beleggingen komen wij regelmatig in de pers.

Een overzicht van de persartikelen waar we in verschenen vind je hier.

Onze bank in cijfers

Jaarrekeningen, jaarverslagen, ... kortom onze bank in cijfers

Bekijk hier de cijfers van onze bank.

Mecenaat

Ook dit jaar steunt Dierickx Leys Private Bank weer uiteenlopende projecten. Zo vervult onze bank haar maatschappelijk rol met een duidelijke visie.

Lees hier meer.

Vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem eens een kijkje in onze openstaande vacatures.

Bekijk hier onze openstaande vacature(s).

Ook tijdens het eerste contact geven wij u vrijblijvend bijkomende informatie.

  • Geniet van ons veilig online platform
  • Geniet van onze avondhandel, ook op feestdagen

Ruben Van Poucke

Wie is dat nieuwe gezicht in het commercieel team in kantoor Antwerpen? Zijn naam is Ruben Van Poucke en hij stelt zich graag even voor: Ik ben 26 jaar en afkomstig uit Temse. Mijn studentenjaren beleefde ik in Gent en tijdens deze periode kreeg ik de passie voor het beleggen te pakken. Mijn eerste professionele ervaring deed ik op bij een grootbank. Nu maak ik de sprong naar Dierickx Leys Private Bank waarbij ik verheugd ben het commercieel team te vervoegen. Naast het werk hou ik me bezig met padel, fietsen en met vrienden afspreken. Welkom Ruben!

Luc Van den Broeck

Vanaf 1 januari 2022 neemt Luc Van den Broeck de bevoegdheden van Herman Hendrickx buiten het voorzitterschap van het directiecomité, in handen. Samengevat zijn dat de financieel-administratieve dienst, IT en personeelsbeleid, een aantal belangrijke pijlers voor de bank. Een nieuwe uitdaging voor de ervaren professional die het klappen van de zweep al grondig leerde kennen tijdens zijn carrière bij diverse divisies van KBC, recent nog als CFO bij KBC Securities, de beursvennootschap van de groep. Welkom Luc!