Financiële routeplanner Samen met u nemen we uw vermogen onder de loep

Is het mogelijk om nu al te schenken aan uw kinderen of familie? Hoeveel moet u opzij zetten voor uw oude dag? Kunnen we dat buitenverblijf in het buitenland aankopen? Wat als één van ons zijn of haar job zou verliezen? Deze vragen en nog vele andere proberen we te beantwoorden met een analyse die we samen met u uitvoeren.

Uw vermogen in kaart brengen

We verzamelen allereerst de gegevens om de situatie zoals ze vandaag is te bekijken. Zo kunnen we uw vermogen in kaart brengen. Daarna kijken we naar de huidige inkomsten en uitgaven. Nog belangrijker is voorspellen wat uw inkomsten en uitgaven in de toekomst zullen zijn. Als we al deze gegevens indelen op basis van voorzichtig geschatte toekomstige rendementen, zijn we klaar voor de volgende stap.

Simulaties

Vervolgens kunnen we simulaties uitvoeren. Allerlei scenario's kunnen getest worden. Van de meest waarschijnlijke evoluties tot de meest conservatieve inschattingen kunnen we gebruiken als uitgangspunt. In een diepgaand gesprek overlopen we de verschillende evoluties en uitkomsten van deze analyse.

Alle mogelijke evoluties met bedreigingen en opportuniteiten stellen we zowel cijfermatig als grafisch voor.

  • Zo krijgt u een dieper inzicht in wat uw mogelijkheden zijn op financieel vlak.
  • We begeleiden u vervolgens deskundig en op maat met beleggingen om uw doelstellingen te bereiken. Deze dienst is mogelijk voor portefeuilles in vermogensbeheer met een waarde boven 1 miljoen euro of klanten en prospecten die hiermee wensen te starten.
kw

Samenlevingsvormen en erfrecht

Er bestaan in België drie categorieën van samenlevingsvormen. Er wordt vaak onterecht vanuit gegaan dat samenwonenden en gehuwden op alle vlakken gelijk worden behandeld. Dat klopt niet: elke samenlevingsvorm heeft zijn eigen regels en gevolgen. We belichten specifiek de verschillende behandeling tussen gehuwden, wettelijk samenwonenden en feitelijk samenwonenden op het vlak van erfrecht en (Vlaamse) erfbelasting.

Fiscaalvriendelijk beleggen binnen uw vennootschap

Voor u als ondernemer is het beleggen in aandelen op een fiscaalvriendelijke wijze er niet makkelijker op geworden. De meerwaarden die u realiseert zijn immers in de meeste gevallen niet meer vrij van taxatie. Dierickx Leys Private Bank biedt u een interessante manier om met uw vennootschap toch te blijven genieten van belastingvrijheid op meerwaarden en dividenden.Benieuwd? Maak vrijblijvend een afspraak met onze experts.