Private Bank opnieuw op overnamepad Dierickx Leys Private Bank neemt beursvennootschap Van Goolen & Co over

Antwerpen, 15 juli 2020 – De klanten van Beursvennootschap Van Goolen & Co worden onderdeel van Dierickx Leys Private Bank. Met de goedkeuring van de Nationale Bank worden alle klanten overgedragen en verstevigt Dierickx Leys zijn positie in het landschap van private banken.

Van Goolen & Co

Van Goolen & Co werd opgericht in 1920. Beleggingen in aandelen en obligaties vormen van oudsher de hoofdactiviteit van deze Antwerpse beursvennootschap. Op 9 juli jl. gaf de Nationale Bank aan Dierickx Leys Private Bank de definitieve goedkeuring voor de overname.

Win-win situatie

Herman Hendrickx, voormalig CEO bij Dierickx Leys Private Bank : “Begin vorige week kregen we officieel groen licht van de Nationale Bank voor deze overname. Van Goolen & Co wordt binnen Dierickx Leys Private Bank geïntegreerd : het gaat om een overname van het handelsfonds, we nemen alle assets over.”

Het honderdjarige Van Goolen & Co sprak met verschillende partijen alvorens met Dierickx Leys in zee te gaan. Patricia Cappaert, zaakvoerder: “We hebben bewust voor Dierickx Leys gekozen. We waren geen onbekenden voor mekaar, er was tevoren al een vorm van samenwerking. Met de overname kunnen onze klanten op mij een beroep blijven doen als contactpersoon, alsook op de vertrouwde diensten. Daarnaast zullen ze voortaan kunnen intekenen op een ruimer aanbod van producten en diensten en belangrijk voor onze klanten is dat ze ook digitaal aan de slag kunnen. Dierickx Leys Private Bank breidt zo zijn klantenbestand verder uit. Het is een win-winsituatie voor alle betrokkenen.”

Eerder dit jaar nam Dierickx Leys al beursvennootschap Lawaisse uit Kortrijk over. Herman Hendrickx: “Na jaren van puur organische groei laten deze overnames ons toe om sneller te groeien in een concurrentiële markt. We maakten dit jaar al twee zo’n sprongen. We bouwen verder.”

Persbericht

Download hier het persbericht.

Heeft u vragen over de fusie met beursvennootschap Van Goolen & Co? Neem dan gerust even contact met ons op.

Waarom visie rendeert volgens Monique Leys

Begin 2022 stond in het teken van vernieuwing aan de top bij Dierickx Leys Private Bank. Samen met Monique Leys, voorzitter van de raad van bestuur, kijken we medio 2022 even terug én vooruit. Na 22 jaar als gedelegeerd bestuurder werd Monique Leys in 2018 voorzitter van de raad van bestuur. Zij is dus uitstekend geplaatst om de vernieuwing aan de top begin 2022 met de nodige ‘overview’ te duiden.