Publicaties Laat u leiden door onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Inleiding

De financiële wereld is een ingewikkeld kluwen dat steeds moeilijker te ontwarren is. Maar de waaier aan mogelijkheden lijkt bijna onbegrensd. Om de meest aangewezen oplossing te vinden voor u en uw gezin, kiest u best voor iemand die duidelijkheid schept binnen die complexe wereld. Iemand die denkt als een investeerder, met de vereiste kennis, op lange termijn. Iemand die met u meedenkt en samen mee de juiste weg uitstippelt, vandaag en morgen.

Kennis en expertise 2
downloadCorporateAsset5

Sector in de kijker

Dat beleggers de 'nieuwe' technologiebedrijven, genre Facebook, Amazon en Apple soms met argusogen bekijken, is begrijpelijk. Het risico bij dergelijke bedrijven is aanzienlijk aangezien niemand weet welke technologieën de bovenhand zullen krijgen in de toekomst.

Het volledig artikel van onze analist lezen? Klik hier !

Bedrijfsnieuws - Kasteelpleinstreet Journal - Januari 2018

Vanaf 1 januari 2018 kan een particulier die aan pensioensparen doet elk jaar kiezen tussen twee plafonds: ofwel spaart u maximaal 960 euro per jaar met een belastingsvoordeel van 30% (maximaal 288 euro) , ofwel spaart u tot 1230 euro per jaar met een belastingsvoordeel van 25% (maximaal 307,50 euro). 

Fiscale addertjes onder het gras:

  • Als u een bedrag tussen 960 euro en 1.230 euro stort valt u automatische onder het tarief van 25%. Als u meer dan 960 euro stort, maar minder dan 1.128 euro, riskeert u om minder fiscaal voordeel te hebben dan iemand die exact 960 euro stort. Als u meer dan 960 euro wenst opzij te zetten, moet u dus minstens 1.128 euro storten om niet fiscaal afgestraft te worden.
  • Als u jaarlijks 1.230 euro stort, spaart u meer voor uw pensioen, maar wel aan een lager fiscaal rendement. De eindbelasting op de stortingen blijft immers dezelfde, ongeacht welk belastingsvoordeel u genoot.

Wij raden u aan om ofwel maximaal 960 euro, ofwel het maximumbedrag van 1.230 euro te sparen. Bedragen tussen de twee maxima zijn niet zinvol.

De bovenstaande informatie is gebaseerd op het wetsontwerp dat op 20 december 2017 beschikbaar was en kon nog gewijzigd of uitgesteld worden.

Wat kan onze klare kijk betekenen voor uw pensioen ? Ontdek het hier.

Fiscaal-juridische topics

Recht, en zeker de Fiscaliteit, zijn materies die voortdurend onderhevig zijn aan verandering. Dierickx Leys Private Bank houdt haar klanten op de hoogte met zowel algemene inzichten als recente ontwikkelingen op fiscaal en juridisch vlak.

Een overzicht van enkele fiscaal-juridische topics kunt u hier terugvinden.

tax and legal kwart
ksj markets flash

Magazine en nieuwsbrieven

Wenst u op de hoogte te blijven van wat er allemaal gebeurt binnen Dierickx Leys Private Bank, de financiële markten, enz.? Abonneer u dan op ons magazine 'Kasteelpleinstreet Journal' of één van onze nieuwsbrieven 'The Markets' en/of 'Flash!'.

Hier kan je onze publicaties raadplegen en/of er op inschrijven.

Ook tijdens het eerste contact geven wij u vrijblijvend advies of bijkomende informatie.

  • Geniet van ons veilig online platform
  • Geniet van onze avondhandel, ook op feestdagen
Maarten close up met GSM 3