Vrouwen aan de top

In 2019 werden twee nieuwe vrouwelijke bestuurders benoemd bij onze bank. Dat brengt het aantal vrouwelijke bestuurders op 4, ten opzichte van een totaal van 11 bestuurders, wat zeer uitzonderlijk is in de banksector. Al even uitzonderlijk is het feit dat we een vrouwelijke voorzitter hebben, Monique Leys.

file1-5 edit 675x450

Leen Van Wambeke

In januari 2019 verwelkomden we Leen Van Wambeke als onafhankelijk bestuurster. Leen is CEO van het financiële technologiebedrijf Trade Router en zat voorheen jarenlang in het management van Euronext.

Eulalie Kalkers

In de lange geschiedenis van onze bank hebben vrouwen vaak een prominente rol gespeeld. Zo stond Eulalie Kalkers haar echtgenoot Lodewijk Dierickx, de oprichter van onze bank, reeds vanaf het prille begin in 1901 bij als officieuze medezaakvoerster.

Gaby Van den Broeck

Eind jaren vijftig startte Gaby Van den Broeck , echtgenote van Wilfried Dierickx, het kantoor in Mortsel en werd ze medezaakvoerster. Ze werd ook de eerste vrouwelijke effectenmakelaar op de beurs van Antwerpen.

Monique Leys

Midden jaren 70 nam Monique Leys de leiding over van haar overleden vader Ferdinand Leys over de beursvennootschap Verbeeck-Leys. Samen met Marleen Dierickx, lid van de vierde generatie familie Dierickx, trad ze in 1996 toe tot de directie en de raad van bestuur van de gefusioneerde effectenbank Dierickx Leys. Sinds 2018 is Monique Leys voorzitter van onze raad van bestuur.

Geïnteresseerd in de geschiedenis van Dierickx Leys Private Bank?

  • Aarzel niet om de brochure 'Van wisselagent tot effectenbank (1901-2001)' aan te vragen
Kathleen Huysmans

De klok rond gepassioneerd

Meesterschap, hetgeen we dagelijks nastreven bij Dierickx Leys Private Bank, vinden we terug in allerlei beroepen en ambachten. Wij laten ons dan ook graag inspireren door de passie(s) van anderen. Neem nu het levensverhaal van Elke Op de Beeck, experte horlogerie en mede-eigenaar van het Horlogeriemuseum in Mechelen, dat ze samen met die andere meester (en niet toevallig ook haar vader), Jozef Op de Beeck, runt.

Kijkt u ook uit naar een partner die u met kennis van zaken, persoonlijk en altijd toegankelijk bijstaat?

In de gids “Visie rendeert” ontdekt u wat Dierickx Leys Private Bank anders dan de anderen maakt. En waarvoor u op dit unieke team van experten en analisten kan rekenen.