Semestriële cijfers discretionair vermogensbeheer Versie januari 2019

Sinds 1901 streeft Dierickx Leys Private Bank ernaar uw eerste gesprekspartner te zijn bij het begeleiden, adviseren en beheren van uw financiële activa.

Zoekt u maatwerk waarbij uw beleggingsportefeuille met zorg en aandacht voor details wordt beheerd? Dat is het discretionair vermogensbeheer de beste optie. Onze experts ontfermen zich over uw vermogen zodat het optimaal en met kennis van zaken beheerd wordt.

Uw vermogensbeheerder zorgt ervoor dat u betrokken blijft bij het gevoerde beheer. Hij neemt regelmatig met u contact op om de beleggingen te bespreken en zorgt ervoor dat de portefeuille maximaal aansluit op uw financiële behoeften, het risicoprofiel en de marktomstandigheden.

Bij het beheer van uw vermogen zorgen wij voor een ideale balans tussen risico en rendement.

Wij dragen transparantie hoog in het vaandel: de kostenstructuur is eenvoudig en duidelijk. Wij stellen portefeuilles samen met individuele aandelen, obligaties en cash en houden ons ver weg van gestructueerde producten. Uw beleggingen kan u opvolgen en via de periodieke rapportering en via de beveiligde site van de bank.

schaakstukken-usa-europe

De portefeuilles presteerden beter dan de beurs

In 2018 raasde er een storm van onzekerheid over de beurzen. De handelsbelemmeringen tussen de VS en China, in combinatie met Brexit en de onzekerheid rond Italië zorgde ervoor dat het beursjaar 2018 met rode inkt werd ingeschreven. De Europese beurzen sloten het jaar met een verlies van 14,27% af. De Bel20 was één van de slechtst presterende index in Europa met een daling van 18,46%.

Onze aandelenportefeuilles in discretionair beheer realiseerde een beduidend beter resultaat dan de Europese beurzen maar tekenden toch gemiddeld gezien een daling op van 7,83%. Deze goede prestatie kunnen we verklaren door de gevoerde beleggingsstrategie enerzijds en de geografische allocatie anderzijds. Aan de hand van onze beleggingsstrategie (bottom-up) selecteren we bedrijven met een consistente winstontwikkeling. Dat zijn bedrijven die de winst stabiel kunnen houden bij stijgende rente of bij een verzwakking van de economie, bedrijven die hun toekomst zelf in de hand hebben en niet afhankelijk zijn van de grillen van de economie, regelgeving of andere externe factoren. We vinden deze bedrijven voornamelijk terug in de defensieve sectoren die in 2018 beter presteerden dan de markt. De keuze van een aantal Amerikaanse bedrijven gaf de portefeuille een extra duw in de rug.

De langetermijnrente bleef ter plaatse trappelen. Ze gaf geen steun voor de bestaande obligaties. De laatste jaren konden we met een dalende rentevoet rekenen op koersstijgingen van de obligaties in de portefeuille. In de huidige omgeving van stabiele tot stijgende rentevoeten is er eerder een risico op koersdalingen. We houden daarom de gemiddelde looptijd van de obligaties relatief kort.

Fiche

Download hier het volledige rapport.

Hebt u vragen hieromtrent?

  • Aarzel niet ons advies te vragen!
Leys_Svensterckx

Nieuw in onze aandelenselectie: Burford Capital

Opgericht in 2009 en uitgegroeid tot de grootste speler in 'litigation finance'. Een snelgroeiende nichemarkt waarbij het bedrijf kapitaal verschaft aan andere bedrijven om rechtszaken te financieren in ruil voor een vergoeding en/of een deel van de uiteindelijke opbrengst van de rechtszaak. Burford zou als marktleider de komende jaren moeten kunnen profiteren van deze groei.