Parameters in de aandelenselectie

Op onze website vindt u een 80-tal studies. De indeling met een toekenning van sterren voor groei, stabiliteit, kwaliteit en waardering laten u toe om er eerst die studies van aandelen uit te pikken die het best bij uw beleggingsstijl aansluiten.

Hoe gaat u te werk?

Surf onderaan de pagina naar de rubriek studies.

Om u als belegger toe te laten een selectie te maken die nog beter aansluit op uw persoonlijke beleggingsvoorkeuren, hebben we per aandeel een score toegekend op basis van vier parameters: groei, stabiliteit, kwaliteit en waardering.

Om alles overzichtelijk te houden, hebben we de score uitgedrukt in een aantal sterren (zie bovenstaande afbeelding). Hoe hoger de groei, stabiliteit en kwaliteit van een bedrijf, hoe hoger het aantal sterren dat er zal worden toegekend op de respectievelijke parameters. Een bedrijf dat bijvoorbeeld voor de parameter groei vijf sterren toegekend krijgt, groeit dus zeer snel. Als een bedrijf slechts één ster krijgt voor groei, wil dat zeggen dat er nauwelijks groei is (of zelfs een krimp).

Voor de laatste parameter in het rijtje, waardering, betekent de toekenning van vijf sterren dat het bedrijf zeer goedkoop is. Als een onderneming daarentegen slechts één ster krijgt toegewezen op waardering wil dat zeggen dat het bedrijf in kwestie zeer duur is op de beurs.

... samen met het advies van onze analisten krijgt u een duidelijk overzicht van de waardering van de aandelen in onze selectie op de pagina met studies.

Bekijk hier de lijst met aandelen.

Het ideale aandeel

Het ideale aandeel krijgt dus over de ganse lijn vijf sterren toegewezen. Jammer genoeg zal er in de praktijk dikwijls een 'trade-off' zijn tussen de verschillende parameters. Zo zal bijvoorbeeld een bedrijf dat een hoge groei kent (dus veel sterren toegewezen krijgt voor groei), in de praktijk meestal ook aan de dure kant zijn op de beurs, en bijgevolg relatief weinig sterren toegekend krijgen op basis van waardering. En het omgekeerde is doorgaans ook waar: bedrijven met weinig groei staan meestal relatief goedkoop gewaardeerd ...

Maar waarom hebben we nu net déze vier parameters opgelijst? Als we de beursstrategieën van succesvolle beursmeesters over de afgelopen decennia overlopen, stellen we vast dat zij consistent een strategie volgden op basis van één of meerdere van de door ons opgelijste parameters.

In het spoor van de beursmeesters

Ook tijdens het eerste contact geven wij u vrijblijvend advies of bijkomende informatie.

  • Geniet van ons veilig online platform
  • Geniet van onze avondhandel, ook op feestdagen

Zitten we momenteel in een tussenperiode van de vijfde technologische revolutie?

En wat mogen we van de tweede helft verwachten? In een gesprek met De Tijd legt Carlota Perez, Venezolaans-Britse econome verbonden aan het Institute for Inovation and Public Purpose in Londen, uit dat de coronacrisis en haar economische gevolgen ons in een turbulente overgangsperiode heeft geduwd waarna doorgaans een tijdperk van bloei volgt.  Net als Carlota Perez aangeeft dat slimme, groene en eerlijke groei de toekomst is, vullen de beheerders van Dierickx Leys Private Bank de portefeuilles in op basis van duurzame kwaliteit aan een redelijke prijs.

Onzekerheid en uitblijven extra stimulus wegen op de beurzen in september

Na de sterke stijging in de voorgaande maanden, namen de meeste beurzen een stap(je) terug in september. De technologiebeurs Nasdaq daalde met 6,1%. Hierdoor werd de prestatiekloof tussen de Amerikaanse en de Europese beurzen dit jaar opnieuw wat kleiner.