Collegialiteit in het belang van de cliënt Patricia Cappaert (Van Goolen & Co) over Dierickx Leys Private Bank - KSJ oktober 2020

Eind januari 2020 startten de onderhandelingen, eind april was ‘het’ beklonken, op 22 augustus 2020 werden de assets geïncorporeerd.
De overstap van de Antwerpse beursvennootschap Van Goolen & Co naar Dierickx Leys Private Bank is een feit.

Beursvennootschap Van Goolen & Co

2020 is een jaar van mijlpalen voor Patricia Cappaert. Beursvennootschap Van Goolen & Co bestaat 100 jaar en zelf kijkt ze terug op een carrière van 25 jaar als effectenmakelaar, een carrière die startte in Antwerpen bij wisselagent Van Goolen in de Lange Koepoortstraat. Daar zag ze al gauw dat het over meer ging dan het verhandelen van valuta. De handel in aandelen en obligaties werd een passie. En de job werd het begin van een carrière.

Cliënt centraal, altijd al

Op haar 25 jaar aan het roer bij Van Goolen & Co kijkt ze met trots terug. “We hebben onze cliënt altijd centraal gesteld. We waren geen grote entiteit, maar we konden onze onafhankelijkheid bewaren, ondanks de uitdagingen waarmee alle beursvennootschappen sinds de jaren ‘90 werden geconfronteerd. Dat is goed gelukt, mede dankzij mijn collega Jan De Cleir. Het zijn gemengde gevoelens, een nieuwe start maar ook het afsluiten van een mooi verhaal.”

Uit hetzelfde hout gesneden

“Toen ik de kans kreeg om vennoot te worden bij Van Goolen & Co, heb ik mijn beroepsexamen afgelegd bij Wilfried Dierickx en Monique Leys. En door de overdracht van het handelsfonds maak ik nu deel uit van het team Dierickx Leys Private Bank. De cirkel is rond!”

Een te grote uitdaging was het creëren van een veilige online omgeving voor onze cliënten, terwijl zij dat steeds evidenter vonden. Toen de 65ste verjaardag van Jan De Cleir in zicht kwam, was de tijd rijp voor het volgende hoofdstuk bij Van Goolen & Co: samengaan, ja, maar met wie? Al snel kwam Dierickx Leys Private Bank uit de bus.

“Het eerste gesprek in januari met Monique Leys en Herman Hendrickx voelde vertrouwd aan. We kenden elkaar uit de aandelenhandel. We maakten ook reeds gebruik van het Dierickx Leys Private Bank-platform voor transacties, zodat ook een aantal medewerkers geen onbekenden waren. Dit maakte de overstap minder groot.”

Hoe legt u die spontane ‘klik’ uit?

Patricia Cappaert: “We hebben dezelfde filosofie en dezelfde benadering. Het is heel duidelijk dat ook voor Dierickx Leys Private Bank de behoeften van de cliënt primeren. Ook zag ik al snel de meerwaarde in van hun studiedienst en de deskundigheid van hun juridische dienst. Daarnaast viel me vooral de collegialiteit op, het overleg en de wisselwerking in het belang van de cliënt. Hier zit elke beheerder niet op zijn eiland om zijn eigen omzet te verhogen. Heel positief.”

“Visie rendeert, zeker. Met advies op maat én een langetermijnvisie. Daar sta ik al jaar en dag achter. Alleen ben ik nu omringd door nog meer experten.”

Voordelen voor de cliënten

“Mijn cliënten zullen genieten van de DL Online omgeving waar ze de verrichtingen continu kunnen raadplegen en eventueel zelf orders kunnen plaatsen. Zoals gezegd krijgen zij nu ook toegang tot de expertise van de studiedienst en de juridische dienst van Dierickx Leys Private Bank, dat is belangrijk. En verder vragen zij zich vooral af of zij mij nog kunnen contacteren. Als ik ‘Ja!’ antwoord, klaart de hemel op (lacht). Alle cliënten (op één na) hebben mee de overstap gemaakt.”

Op het moment van dit interview is Patricia Cappaert twee weken geland in de Kasteelpleinstraat. “Nu ben ik nog volop bezig de dagdagelijkse werking en de softwareprogramma’s onder de knie te krijgen. In de volgende weken zal ik een persoonlijk gesprek hebben met elk van mijn cliënten, onder andere om alles administratief om te zetten. Ja, het worden drukke maanden. Maar: met plezier. Ik kom uit een ‘kleine bubbel’ en kijk nu echt uit naar de samenwerking met gedreven collega’s. Zo kan ik me - zonder ballast - volop concentreren op de noden van de cliënten. En zo heb ik het graag!”

PDF

Download hier de volledige KSJ in PDF

Vragen omtrent dit artikel?

  • Aarzel niet ons te contacteren.

Goed nieuws voor particuliere beleggers met Franse aandelen!

Uit een persbericht blijkt dat de Belgische fiscus zich na een jarenlange juridische strijd dan toch neerlegt bij de rechtspraak van het Hof van Cassatie over de verrekening van de Franse bronheffing met de Belgische belasting op roerende inkomsten. Waarover gaat het juist? 

ESG-duurzaamheidsbeleid

Een duurzame financiële dienstverlening houdt, bovenop de gebruikelijke financiële criteria, op een structurele en systematische wijze rekening met de drie dimensies van duurzaamheid milieu, maatschappij en deugdelijk bestuur. Naast financiële  rendementsoverwegingen besteedt Dierickx Leys Private Bank dan ook ruime aandacht aan de bedrijfsimpact op maatschappij en milieu in haar beleggingsprocedure.