Dierickx Leys Academy Virtueel

De vier sessies, opgenomen in het najaar van 2020, bieden u een uniek inzicht van onze analisten en beheerders in de verschillende aspecten van de financiële markten en onze manier van werken. Concrete informatie die relevant is voor uw portefeuille. Kennis waar u iets aan heeft. Kortom, een visie die rendeert.

De Beursmeesters: enkele beursmeesters en hun visie

    


Kunt u uit de huidige koers van een aandeel de volgende voorspellen? Onmogelijk. Helaas. Maar er bestaan wel inzichten die leiden tot een duidelijke visie die rendeert. Een visie die ons, en u, helpt om een consistente koers te varen - richting langetermijndoelstellingen. De strategische inzichten van succesvolle beleggers, bijvoorbeeld. Beursmeesters.

Ondersteund door jarenlange ervaring hanteren zij parameters die houvast geven om een selectie van aandelen te maken die perfect past in hun strategie. 

Onze selectiemethode en ESG duurzaamheidsbeleid


Bent u benieuwd waar KWaRP voor staat en waarom dit zo belangrijk is voor onze analisten en beheerders? En wilt u in het verlengde daarvan niet hoeven te kiezen tussen winstgevend of maatschappelijk verantwoord beleggen? 

Ontdek in deze derde sessie van de Dierickx Leys Academy hoe een consistente selectiemethode, met oog op duurzaam beleggen, de basis is voor een visie die rendeert. KWaRP helpt u namelijk het noorden niet te verliezen in tijden waarin er elke dag een overvloed aan informatie binnenkomt die uw koelbloedigheid in het gedrang brengt. Tenminste, dat is onze overtuiging. Deze selectiemethode kijkt bovendien niet alleen naar financiële criteria en de milieu-impact van bedrijven, maar naar hun totale betekenis voor de samenleving dankzij onze ESG duurzaamheidsbeleid.

Wegwijs in onze aandelenstudies


“Het staat in de sterren geschreven” krijgt na het bekijken van deze sessie wel een heel concrete invulling. Om het u als belegger gemakkelijker te maken geven we voor alle bedrijven die we opvolgen per parameter een score, uitgedrukt in een aantal sterren, van één tot vijf. 

Wat betekent de sterrenkwalificatie voor de parameters waardering, stabiliteit, groei en kwaliteit? Waar gaan de analisten van Dierickx Leys Private Bank vooral naar op zoek? En waarom krijgt LVMH slechts één ster voor waardering?

Hebt u vragen omtrent deze sessies?

  • Aarzel niet uw relatiebeheerder te contacteren.

Outlook 2022: Napraten met Thierry Geerts, topman Google Belux

Eind januari was Thierry Geerts, CEO van Google België en Luxemburg, te gast op Outlook 2022. In zijn boeken schetst hij een inspirerend beeld van de 4de industriële revolutie:  de digitalisering, met gevaren én kansen. Een transformatie die door de pandemie in versnelling ging. We praten na over de visie van Geerts en Google, op een kantelmoment in de geschiedenis. Een visie die rendeert, zo blijkt.

Wat zijn de mogelijke gevolgen op korte- en middellange termijn n.a.v. de oorlog tussen Rusland en Oekraïne?

De Russische aanval op Oekraïne is in eerste instantie een menselijk drama, met grote impact op het Oekraïense volk. De gevolgen van de oorlog gaan echter veel verder dan enkel de menselijke en financiële verliezen in Oekraïne zelf. Dit conflict zal op verschillende domeinen gevolgen hebben, al is de omvang van de uiteindelijke impact op sommige vlakken vandaag nog niet exact te voorspellen.