Welkom Inge Sinnaeve! Nieuwe medewerker Compliance - KSJ juli 2020

In volle coronatijd, met alle beperkende omstandigheden vandien, verwelkomden we begin juni Inge Sinnaeve als medewerker op de afdeling Compliance.

Compliance

Compliance lijkt misschien saai, maar het is een belangrijke functie binnen elke financiële instelling. De medewerkers van de afdeling vertalen ingewikkelde regelgeving in duidelijke en eenvoudige beleidsdocumenten voor medewerkers om dagdagelijks te gebruiken. Inge is juriste van opleiding en is als advocaat aan de balie in Brussel gestart. 

Daarna heeft ze in verschillende juridische functies gewerkt en de laatste 8 jaar legde ze zich meer en meer toe op compliance, antiwitwaswetgeving en risicobeheer, aangezien die domeinen enorm aan belang winnen binnen de financiële wereld met heel veel regelgeving.

Vrijetijdsbesteding

In haar vrije tijd tennist Inge graag, gaat ze zeilen met haar familie en vrienden. In de winter gaat ze ook graag skiën.

Spontane sollicitatie?

Wegwijs in onze aandelenstudies

Hoe helpt onze sterrenkwalificatie bij uw selectie van aandelen? En wat betekent deze kwalificatie voor de parameters waardering, stabiliteit, groei en kwaliteit? “Het staat in de sterren geschreven” krijgt na het bekijken van deze sessie wel een heel concrete invulling. Om het u als belegger gemakkelijker te maken geven we voor alle bedrijven die we opvolgen per parameter een score, uitgedrukt in een aantal sterren, van één tot vijf. Waar gaan de analisten van Dierickx Leys Private Bank dan vooral naar op zoek? En waarom krijgt LVMH slechts één ster voor waardering? Willem De Meulenaer (analist) geeft u een antwoord op deze vragen, en meer, in de vierde, en tevens laatste, sessie van de Dierickx Leys Academy.

Nancy Eeckhout

Kennen jullie onze medewerkers in kantoor Kortrijk al? Graag stellen wij u hen één voor één voor: deze week Nancy Eeckhout. Zij heeft eerst 5 jaar bij Beursvennootschap Dupont gewerkt, daarna 26 jaar bij de beursvennootschap Lawaisse. Algemene administratie, boekhouding, interne controle en NBB rapporteringen waren haar werkveld. Naast haar professioneel carrière, is zij mama van 2 jongvolwassenen. Zij probeert zich in conditie te houden door wekelijkse joggings en ze heeft heel wat sociale contacten via vrijwilligerswerk. Van harte welkom Nancy!