Vernieuwing in het directiecomité

De groei van Dierickx Leys Private Bank gaat een nieuwe fase in. Tot nog toe namen alleen familiale aandeelhouders de directierol op. De sterke groei van de laatste decennia en de wens om de Private Bank nog meer op de financiële kaart te zetten, zorgden voor een trendbreuk. Om de sterktes van het huidige team aan te vullen, leek het het bestuur van de bank opportuun om het directiecomité uit te breiden met iemand met management- en bankervaring van buiten de eigen rangen.

Filip Decruyenaere

De geknipte man

Filip Decruyenaere is daarvoor de geknipte man. Decruyenaere studeerde in 1998 als handelsingenieur af met als specialisatie bank- & financiewezen. Hij startte zijn loopbaan bij Artesia Banking Corporation, het vroegere Paribas België, later overgenomen door Dexia. Hij was actief in de afdeling Corporate Banking en leidde de laatste vijf jaar van zijn doortocht bij Dexia de commerciële afdeling in de regio Antwerpen.

Strategische doorlichting

In 2006 behaalde Decruyenaere een Executive MBA aan de Vlerick Management School. Hij schreef een eindwerk over een nieuwe strategie voor de Corporate Banking-afdeling binnen Dexia Bank die nadien over heel België is uitgerold. Na een korte tussenstap als CFO van een bouwgroep werd Decruyenaere partner in een consultancybedrijf gespecialiseerd in financiële en strategische onderwerpen. In die hoedanigheid maakte hij enkele jaren geleden een strategische doorlichting van Dierickx Leys Private Bank.

De leden van de raad van bestuur en de medewerkers wensen Filip veel succes in zijn nieuwe functie. 

Levensloop

Proficiat aan alle lopers & stappers van Levensloop in Edegem en in het bijzonder aan ons Dierickx Leys Private Bank Team! Een speciale dank ook aan onze directie die de sportieve bijdrage beloonde met een extra sponsoring van 2.000 euro!

Jasper Thysens komt de rangen van onze studiedienst versterken

Hij is van opleiding economist (T.E.W.) en door zijn sterke interesse in de financiële markten kwam hij onvermijdelijk onze richting uit. Zelfs na een werkdag kan hij het beleggen niet uit zijn gedachten zetten en volgt hij een prestigieuze opleiding tot financieel analist (CFA). Om even stoom af te laten, maakt Jasper graag muziek. Eén instrument is daarbij natuurlijk niet voldoende. Naast piano en gitaar spelen, drumt hij ook al eens. We heten Jasper van harte welkom in ons team!

Onze kennis en expertise groeien verder aan

Sinds begin deze maand verrijkt Nicolas Blondeau het team in ons hoofdkantoor te Antwerpen. De afgelopen vijf jaar werkte hij in het financieel centrum van The City (Londen). Hij maakte daar actief de aanloop naar de brexit en de verkiezing van Trump mee. Twee ervaringen die kunnen tellen als relatiebeheerder. Naast het maken van verre reizen, voetballen en tennissen leest hij al eens graag een boek over historische gebeurtenissen en is hij fan van lekker Belgisch bier. Schol en welkom in ons team, Nicolas!