Vernieuwing in het directiecomité

De groei van Dierickx Leys Private Bank gaat een nieuwe fase in. Tot nog toe namen alleen familiale aandeelhouders de directierol op. De sterke groei van de laatste decennia en de wens om de Private Bank nog meer op de financiële kaart te zetten, zorgden voor een trendbreuk. Om de sterktes van het huidige team aan te vullen, leek het het bestuur van de bank opportuun om het directiecomité uit te breiden met iemand met management- en bankervaring van buiten de eigen rangen.

Filip Decruyenaere

De geknipte man

Filip Decruyenaere is daarvoor de geknipte man. Decruyenaere studeerde in 1998 als handelsingenieur af met als specialisatie bank- & financiewezen. Hij startte zijn loopbaan bij Artesia Banking Corporation, het vroegere Paribas België, later overgenomen door Dexia. Hij was actief in de afdeling Corporate Banking en leidde de laatste vijf jaar van zijn doortocht bij Dexia de commerciële afdeling in de regio Antwerpen.

Strategische doorlichting

In 2006 behaalde Decruyenaere een Executive MBA aan de Vlerick Management School. Hij schreef een eindwerk over een nieuwe strategie voor de Corporate Banking-afdeling binnen Dexia Bank die nadien over heel België is uitgerold. Na een korte tussenstap als CFO van een bouwgroep werd Decruyenaere partner in een consultancybedrijf gespecialiseerd in financiële en strategische onderwerpen. In die hoedanigheid maakte hij enkele jaren geleden een strategische doorlichting van Dierickx Leys Private Bank.

De leden van de raad van bestuur en de medewerkers wensen Filip veel succes in zijn nieuwe functie. 

Er groeit wat bij Dierickx Leys

Technologische, ecologische en wetenschappelijke ontwikkelingen volgen zich de dag van vandaag steeds sneller op. De hamvraag die we ons hierbij moeten stellen is: hoe kan u hierop inspelen als belegger?