Vacature Senior Medewerker Financiële Boekhouding en Rapportering Kantoor Antwerpen

DIERICKX LEYS PRIVATE BANK

is een familiale onderneming, gelegen in het centrum van Antwerpen. 

Wij zijn actief in de financiële sector als private bank en zijn in volle groei. Wij doen aan vermogensbeheer, geven beleggingsadvies en zijn actief in vermogensplanning. Wij hebben een sterke lokale verankering met het hoofdkantoor in Antwerpen en vestigingen in Mortsel, Gent en Kortrijk.

Onze organisatie telt een 70-tal medewerkers, waardoor je in een zeer aangename omgeving terecht komt waar communicatie en persoonlijk contact centraal staan. We hechten veel belang aan een goede werksfeer en een goede work/life balans. Je krijgt ook de mogelijkheid om één of twee dagen per week van thuis uit te werken.  

Breng zeker een bezoekje aan onze website: www.dierickxleys.be.

WAT HOUDT DEZE VACATURE IN?
Dat cijfers een verhaal vertellen, daar hoeven we jou niet van te overtuigen. Financiële boekhouding, effectenboekhouding, maandafsluiting, analyses maken en externe en interne rapporteringen verzorgen? Dat is helemaal je ding. Als ervaren medewerker financiële boekhouding en rapportering is dat waar je je elke dag voor inzet. Je versterkt het team van de financiële boekhouding, effectenadministratie en backoffice. Ons team telt een 10-tal medewerkers en vervult een hele brede waaier aan financiële taken. 

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?
Je taken situeren zich in een aantal domeinen van de financiële afdeling: je neemt taken op in de financiële boekhouding, je bent betrokken in het thesauriebeheer van de Bank, je maakt deel uit van het team dat de maandelijkse afsluiting doet en de financiële cijfers valideert, je verzorgt samen met een aantal collega’s de interne rapportering naar het directiecomité. Evenals de externe rapportering naar de revisoren, de regelgever en de Raad van Bestuur. Je krijgt een rol in een aantal ondersteunende processen binnen de financiële afdeling, zoals interne controle, procesbeheer, enz. Kortom, een brede waaier aan taken die je toelaat om een belangrijke rol te spelen binnen de organisatie en de basis legt voor verdere doorgroei.

JOUW TROEVEN?

 • Je hebt een sterk financieel/boekhoudkundig profiel met meer dan 5 jaar ervaring in de financiële afdeling van een bank.
 • Je hebt een goede kennis van Excel.
 • Je communiceert vlot in het Nederlands.
 • Je bent conceptueel sterk maar tevens hands-on.
 • Je begrijpt de noodzaak en de waarde van nauwkeurigheid. Je hebt het vermogen om taken met een hoge mate van precisie uit te voeren.
 • Je houdt ervan om te analyseren met een kritische blik. Je bent in staat om financiële gegevens te interpreteren en daar conclusies en concrete acties aan te koppelen.
 • Je bent een early adopter in een snel veranderende omgeving.
 • Je focust altijd op het resultaat en organiseert je werk efficiënt. Je bent flexibel wat deadlines betreft.
 • Je bent ambitieus en geïnteresseerd om een groeitraject te volgen.
 • Je bent in staat om op een constructieve manier samen te werken met verschillende individuen en groepen.

Heb je interesse in de wereld van beleggingen, fondsen, financiële markten en de rapporteringsprocessen daarrond? Dat is een pluspunt. Zowel voor jou als voor ons ;-)

WIJ BIEDEN

 • Een boeiende, uitdagende job waarin je de ruimte krijgt om mee te bouwen aan de beheerste groei van Dierickx Leys Private Bank.
 • Een modern, open en aangenaam werkklimaat met uitgebreide interne en externe opleidingsmogelijkheden en veel aandacht voor coaching en werkplezier.
 • Een aantrekkelijk en sectorconform salarispakket met bijkomende voordelen. Het remuneratiepakket houdt rekening met jouw ervaring en achtergrond.

CONTACT
Stuur ons je curriculum vitae per e-mail naar jobs@dierickx.be.
Voor meer informatie kan je terecht bij Luc Van den Broeck op het nummer op +32 3 241 09 99.

Toen ik begon op de financiële afdeling van Dierickx Leys Private Bank, kwam ik terecht in een fijn team. Je wordt er on-the-job gecoacht en krijgt autonomie in de invulling van je functie. Op die manier heb ik heel wat expertise opgedaan in de niche van de financiële rapportering van een bank. Voor het behalen van de deadlines kan ik steeds terugvallen op de collega’s van het rapporteringsteam. Kortom, een goede omgeving voor iemand die graag met cijfers werkt. 
Marian