Vacature Senior Medewerker Financiële Boekhouding en Rapportering Kantoor Antwerpen

Ben jij een ervaren financieel profiel met de ambitie om te groeien?

Bij Dierickx Leys, in hartje Antwerpen, ligt een belangrijke rol met brede scope op jou te wachten!

DIERICKX LEYS PRIVATE BANK

is een groeiende, familiale bank met een rijke geschiedenis.

Sinds de oprichting in 1901 evolueerden we van wisselagent over beursvennootschap tot private bank. Wat steeds hetzelfde is gebleven, is ons DNA: individuele dienstverlening en maatwerk, kennis en ervaring van onze adviseurs en inzichten van onze (fondsen)beheerders. Wij doen aan vermogensbeheer, geven beleggingsadvies en zijn actief in vermogensplanning. Wij zijn beleggers in hart en nieren: onze mensen hebben een passie voor de beurs.  

Onze organisatie telt een 70-tal medewerkers.  In onze kantoren hangt een warme en positieve sfeer: Dierickx Leys Private Bank is een groeiverhaal en dat voel je. Breng zeker ook een bezoekje aan onze website www.dierickxleys.be.

DIT GA JE DOEN:
Dat cijfers een verhaal vertellen, daar hoeven we jou niet van te overtuigen. Financiële boekhouding, effectenboekhouding, maandafsluiting, analyses maken en externe en interne rapporteringen verzorgen? Dat is helemaal je ding. 

Je zet je elke dag in voor een brede waaier aan financiële taken die de basis vormen voor verdere doorgroei: van het thesauriebeheer van de Bank, het valideren van de financiële cijfers en het voorbereiden van de rapporteringen tot een rol in een aantal ondersteunende processen binnen de financiële afdeling.

Deze functie is een groeitraject: we zoeken iemand om op termijn door te groeien naar een leidinggevende rol. Als ervaren medewerker financiële boekhouding en rapportering zal je dus een belangrijke rol spelen binnen Dierickx Leys Private Bank. 

Dit doe je natuurlijk niet alleen. Je vervoegt een team van een 10-tal medewerkers onder leiding van Ivan Heylen: een positief ingestelde teamlead die ernaar uitkijkt zijn kennis te delen en jou te begeleiden.

DIT IS ECHT IETS VOOR JOU WANT:

 • Jij kan steunen op jouw kennis en ervaring in finance/accountancy: je hebt minstens 5 jaar ervaring in de financiële afdeling van een bank.
 • Je kijkt ernaar uit om echt iets op te bouwen: een langetermijnproject dat je zelf mee kan vormgeven binnen een organisatie in evolutie, prikkelt jouw ambitie. 
 • Je begrijpt de noodzaak en de waarde van nauwkeurigheid.
 • Je voert je taken met een hoge mate van precisie uit.
 • Je bent conceptueel sterk maar tevens hands-on.  
 • Je hebt een goede kennis van Excel.
 • Je houdt ervan om te analyseren met een kritische blik.
 • Je interpreteert financiële gegevens en kan daar conclusies en concrete acties aan koppelen.
 • Je focust altijd op het resultaat en organiseert je werk efficiënt.
 • Je bent flexibel wat deadlines betreft.
 • Je werkt graag samen met verschillende soorten mensen.
 • Je kan je collega’s enthousiasmeren, je bent flexibel maar ook realistisch.

ONS AANBOD

Een aantrekkelijk salarispakket met bijkomende voordelen. We houden hierbij rekening met jouw ervaring en achtergrond.
Een modern, open en aangenaam werkklimaat met uitgebreide opleidingsmogelijkheden en veel aandacht voor coaching en werkplezier.
De mogelijkheid om één of twee dagen per week van thuis uit te werken.  
Een boeiende, uitdagende job waarin je de ruimte krijgt om mee te bouwen aan de beheerste groei van Dierickx Leys Private Bank. 

CONTACT
Stuur ons je curriculum vitae per e-mail naar jobs@dierickx.be.
Voor meer informatie kan je terecht bij Luc Van den Broeck op het nummer op +32 3 241 09 99.

Toen ik begon op de financiële afdeling van Dierickx Leys Private Bank, kwam ik terecht in een fijn team. Je wordt er on-the-job gecoacht en krijgt autonomie in de invulling van je functie. Op die manier heb ik heel wat expertise opgedaan in de niche van de financiële rapportering van een bank. Voor het behalen van de deadlines kan ik steeds terugvallen op de collega’s van het rapporteringsteam. Kortom, een goede omgeving voor iemand die graag met cijfers werkt. 
Marian