Vacature Risk Manager (m/v) Kantoor Antwerpen

DIERICKX LEYS PRIVATE BANK

is een dynamische Private Bank met een 65-tal medewerkers. We zijn een sterke speler in volle groei. Wij doen aan vermogensbeheer, geven beleggingsadvies en zijn actief in vermogensplanning.

FUNCTIE

Dierickx Leys Private Bank kent de laatste jaren een sterke groei. En zoals in iedere groeiende onderneming is het zaak om het risicobeleid voortdurend aan te passen zodat steeds een adequate risicobeheersing kan gegarandeerd worden. Daarom zoeken we een ervaren risk manager die deze evolutie mee kan helpen waarmaken. In die rol verwachten we van jou dat:

  • Je mee een effectief risk framework en –beleid ontwikkelt en up-to-date houdt. Dit framework behelst onder meer het strategische, financiële en operationele luik, maar ook bijv. IT security. Het heeft betrekking op zowel bestaande als nieuwe processen.
  • Je de oorzaken van specifieke risk events onderzoekt. Dit houdt o.m. de detectie van risicosignalen, de analyse van inzichten en het leggen van verbanden tussen verschillende domeinen, diverse types risico’s en evoluties. 
  • Je de monitoring en advisering van de 1e lijn risicocontrole voor je rekening neemt, onder meer door het:
  1. Opstellen van Risicobeheersplannen
  2. Organiseren van standaard risicodialoog op projecten, afdelingen en processen
  3. Uitvoeren van 2e lijn controles
  4. Opstellen van interne rapporten
  • Je de leiding in het organiseren en beheren van het Product Approval en Review Process neemt
  • Je het Business Continuity Plan organiseert en beheert
  • Je aan het Directiecomité en het Audit-Risk-Compliance Comité over de evolutie van het risicoprofiel en de processen rapporteert en adviezen formuleert.

PROFIEL

We zoeken iemand met een relevant universitair diploma en/of minstens 3-5 jaar ervaring in risicobeheer. De kandidaat is vertrouwd met de regulatoire vereisten rond risico’s en heeft ervaring in het opzetten en monitoren van risico’s, risicobeleid en risk governance. Hij of zij communiceert helder en duidelijk in het Nederlands, neemt verantwoordelijkheid en initiatief en werkt onafhankelijk. We zoeken een teamplayer die kritisch en oplossingsgericht is.

WIJ BIEDEN

Een boeiende, uitdagende job waarin u de ruimte krijgt om mee te bouwen aan de beheerste groei van Dierickx Leys Private Bank. Een modern, open en aangenaam werkklimaat met uitgebreide opleidingsmogelijkheden en veel aandacht voor coaching en werkplezier. Een aantrekkelijk en sectorconform salarispakket met bijkomende voordelen. Het remuneratiepakket houdt rekening met uw ervaring en achtergrond.

INTERESSE?

Stuur ons je curriculum vitae per e-mail naar jobs@dierickxleys.be.
Voor meer informatie kan je terecht bij Kathleen Delanoo op het nummer +32 3 241 09 99.