Vacature Communicatie Marketing Specialist Hoofdkantoor Antwerpen

Dierickx Leys Private Bank is een familiale onderneming, gelegen in het centrum van Antwerpen, zie ook www.dierickxleys.be.

Wij zijn actief in de financiële sector als private bank en beurshuis.  Wij hebben een zeer sterke lokale verankering met het hoofdkantoor in Antwerpen, een satellietkantoor in Mortsel en vestigingen in Gent en Kortrijk.

Onze organisatie telt een 70-tal medewerkers, waardoor je in een zeer aangename omgeving terecht komt waar communicatie en persoonlijk contact centraal staan. We hechten veel belang aan een goede werksfeer en een goede work/life balans. Hierdoor krijg je ook de mogelijkheid om één of twee dagen per week van thuis uit te werken of flexibele uren te hanteren.  We hebben ook een uitgebreid welzijnsplan dat erop gericht is de persoon in de organisatie centraal te stellen.

Hoe zal je functie eruit zien?
In je rol als Communicatie & Marketing specialist ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen en verder uitbouwen van de interne en externe communicatie van de bank alsook het uitwerken, uitvoeren en ondersteunen van het (digitale) marketingplan.  

 • Opzetten en bewaken van de communicatie- en marketingstrategie. Je werkt samen met een marketing collega en de commerciële afdeling om het jaarlijkse operationele marketingplan te ontwikkelen en uit te voeren voor alle marketingactiviteiten die strategisch zijn afgestemd op de bedrijfs-, klant- en merkdoelstellingen. 
 • Beheer van het jaarlijkse operationele marketingplan en de budgetten voor alle marketingactiviteiten.
 • Ontwikkelen en leveren van effectieve en meetbare multi-channel communicatiecampagnes die zakelijke doelstellingen ondersteunen en consistent kunnen worden gebruikt. 
 • Ervoor zorgen dat alle activiteiten sterke klantproposities communiceren naar gerichte klantsegmenten op basis van inzicht.
 • Ervoor zorgen dat de effectiviteit van campagnes wordt gemaximaliseerd door externe marketingcampagnes te koppelen aan interne bedrijfsresultaten en bewustzijn.
 • Ondersteunen van het commerciële team door het nodige materiaal intern en extern te onderhouden en te actualiseren (brochures, folders, fiches, uitnodiging…).
 • Opzetten, bewaken en opvolgen van content strategie.
 • Opzetten en opvolgen van de ROI van marketingcampagnes.
 • Contactpersoon voor externe partners. Onder andere voor de digitale marketingstrategie (vb: SEO/SEA).
 • Bewaken van het merk en verbeteren van de naamsbekendheid.

Wie is onze ideale kandidaat?
De succesvolle kandidaat heeft een universitaire diploma of gelijkwaardige ervaring; is een teamspeler; heeft een bewezen achtergrond in digitale marketing en/of communicatie strategie, idealiter opgedaan in vermogensbeheer of private banking; heeft uitstekende schrijf-, redactie- en interpersoonlijke vaardigheden; heeft ervaring met het beheren/coördineren van marketingcampagnes en het vermogen om prioriteiten te stellen en deadlines te halen in een sector die steeds in verandering is. 

Samengevat: 

 • Professionele financiële ervaring of diepgaande kennis/interesse over de financiële wereld is een pluspunt (minstens 3-5 jaar).
 • Strategisch: aantoonbaar vermogen om strategische, op behoeften gebaseerde, marketing oplossingen te identificeren zowel nu als in de toekomst.
 • Hands-on: een scala aan planning- en operationele ervaring op het gebied van marketingcommunicatie.
 • Bewezen begrip van klantinzichten en hun rol bij de ontwikkeling en levering van marketingstrategieën en bij de ontwikkeling van communicatie. 
 • Toewijding om de klant centraal te stellen bij alle ontwikkelingsactiviteiten. 
 • Sterk begrip van communicatieontwikkelingen en opkomende consumenten- en professionele trends in de industrie. 
 • Vermogen om innovatief te denken, nieuwe concepten vorm te geven en te communiceren. 
 • Tweetaligheid is een pluspunt - Frans/Nederlands.

Wat bieden wij?
Een boeiende, uitdagende job waarin je de ruimte krijgt om mee te bouwen aan de beheerste groei van Dierickx Leys Private Bank. Een modern, open en aangenaam werkklimaat met uitgebreide opleidingsmogelijkheden en veel aandacht voor coaching en werkplezier. Een aantrekkelijk en sectorconform salarispakket met bijkomende voordelen. Het remuneratiepakket houdt rekening met je ervaring en achtergrond.

Interesse?

Stuur ons je curriculum vitae per e-mail naar jobs@dierickxleys.be.

Voor meer informatie kan je terecht bij Filip Decruyenaere op het nummer +32 3 241 09 99.