Nationale Bank van België keurt overname goed Beursvennootschap Lawaisse is 100% dochter van Dierickx Leys Private Bank

Antwerpen, 16 april 2020 – De overname van beursvennootschap Lawaisse door Dierickx Leys Private Bank treedt vandaag in werking. Met de closing worden alle aandelen effectief overgedragen en nemen de nieuwe bestuurders hun functie op. Beursvennootschap Lawaisse is voortaan een 100% dochter van Dierickx Leys Private Bank. 

Beursvennootschap Lawaisse is 100% dochter van Dierickx Leys Private Bank

Beursvennootschap Lawaisse werd opgericht in 1946 en was tot op heden actief in de handel in en advies over aandelen, obligaties en opties. Op 7 april jl. gaf de Nationale Bank aan Dierickx Leys Private Bank de definitieve goedkeuring voor de overname. De twee spelers, samen goed voor een portefeuille van bijna 3 miljard EUR (AuM) zullen mekaar wederzijds versterken.

Fusie in coronatijd

Herman Hendrickx, CEO bij Dierickx Leys Private Bank: “Vorige week kregen we officieel groen licht van de Nationale Bank voor deze overname. Voortaan is beursvennootschap Lawaisse een 100% dochter van Dierickx Leys Private Bank. Alle aandelen worden vandaag effectief overgedragen tegen betaling. Nieuwe bestuurders worden benoemd; vanuit Dierickx Leys gaat het om Marleen Dierickx, Sven Sterckx, Filip Decruyenaere en ikzelf. Michel Lawaisse blijft aan boord als bestuurder. Dat middenin Coronatijd de closing op schema is gebleven is een huzarenstukje : we hebben dan ook sinds de jaarwisseling onverdroten naar dit moment toegewerkt.”

De overname maakt deel uit van de groeistrategie van Dierickx Leys Private Bank. Naast kantoren in Antwerpen en Gent, heeft de private bank nu ook een vestiging in West-Vlaanderen.
 
Herman Hendrickx  vervolgt: “De klanten zullen kunnen gebruik maken van een uitgebreid aanbod. Nu de overname een feit is, bereiden we de fusie op het terrein voor. Aangezien de historiek en achtergrond van beide vennootschappen gelijk lopen, kan dit proces vlot verlopen. De samenwerking met de familie Lawaisse en de medewerkers verliep de jongste maanden al zeer constructief. We voorzien om de fusie nog dit jaar af te ronden. We kijken uit naar een verdere vlotte samenwerking en de uitbouw van onze activiteiten in Kortrijk en de rest van West-Vlaanderen.

Over Dierickx Leys Private Bank

Dierickx Leys Private Bank werd opgericht in 1901. De jongste decennia evolueerde de instelling van wisselagent over effectenbank tot de huidige private bank.  Dierickx Leys biedt diensten aan zoals adviserend en discretionair beheer, vermogensbeheer, vermogensplanning en fondsen. Dierickx Leys telt 48 medewerkers, verspreid over zijn vestigingen in Antwerpen, Mortsel en Gent.

Over Lawaisse Beursvennootschap

Lawaisse Beursvennootschap werd opgericht in 1946 door de heer Marcel Lawaisse. In de jaren tachtig van de vorige eeuw kwam de leiding in handen van Philippe Lawaisse. Het kantoor, gevestigd in Kortrijk, staat bekend om de handel in aandelen, obligaties, opties en goud. Lawaisse stelt 10 personen te werk. 

Heeft u vragen omtrent deze overname?

  • Aarzel niet uw relatiebeheerder te contacteren.

Gelooft u dat er een sectorrotatie op gang is gekomen na het vaccin nieuws van Pfizer op maandag?

Cyclische aandelen stijgen aanzienlijk deze week terwijl technologie aandelen een moeilijkere week beleven. Bepaalde trends zoals telewerken, e-commerce en maaltijdleveringsdiensten lijken echter definitief ingeburgerd en gaan ook niet zomaar verdwijnen. Een te voorbarige reactie van de markten dus? Geduld loont, en visie rendeert. Die mening delen we met beursmeester Warren Buffett. Het is belangrijk om vertrouwen te hebben in uw portefeuille op lange termijn en u niet te laten leiden door de korte termijn reacties van de markten.