Feedback Dierickx Leys Academy woensdag 4 maart 2020

Hieronder kan u enkele korte vragen terugvinden omtrent ons evenement waar u aanwezig was. U kan dit zowel op naam als anoniem invullen, aan u de keuze. Alvast bedankt voor uw feedback.

Heeft u nog vragen of opmerkingen?

  • Aarzel niet om contact op te nemen met Filip Decruyenaere.

Welk scenario verwacht u in de komende maanden? Een normalisatie van deze cijfers zoals algemeen aangenomen?

De onderstaande grafiek toont de door Eurostat gepubliceerde detailhandelsverkopen (“Retail Sales”). Het weerspiegelt de prestaties van de detailhandel in de Eurozone op korte termijn. Deze veranderingen worden algemeen opgevolgd als een indicator van de consumentenuitgaven. Zo kunnen we zien dat de heropleving van consumentenuitgaven in Augustus bevestigd worden na een klein dipje in juli en de grafiek een mooie V-herstel optekent.

Samenlevingsvormen en erfrecht

Er zijn in België drie categorieën van samenlevingsvormen: u kan feitelijk samenwonen, wettelijk samenwonen of huwen. Hoewel er vaak vanuit wordt gegaan dat samenwonenden en gehuwden worden gelijkgesteld, bestaan er belangrijke juridische verschillen tussen de verschillende samenlevingsvormen. Hieronder belichten we de verschillende behandeling die de diverse samenlevingsvormen ondergaan op het vlak van erfrecht en (Vlaamse) erfbelasting.