Er groeit wat bij Dierickx Leys Fund II

De wereld verandert met een nooit geziene snelheid. Wie oud genoeg is om zichzelf dertig jaar terug in de tijd te katapulteren, moet niet ver graven naar herinneringen waarin alleen al onze manier van communiceren totaal anders verliep: een vaste lijn thuis of telefooncellen op elke hoek van de straat. Er was één nationale televisiezender en ook Studio Brussel zag nog maar net het levenslicht.

labo 675x450

Innovaties

Tal van innovaties verder, kennen we vandaag een wereld waarin de ontwikkelingen op technologisch, ecologisch en wetenschappelijk vlak sneller verlopen dan ooit. Ook als belegger kan u daarop inspelen. Veel nieuwe bedrijven veroveren in ijltempo marktaandeel en zetten traditionele spelers in hun hemd. Denk maar aan Amazon, dat de traditionele distributiesector overhoop haalt, of Netflix dat de klassieke audiovisuele media een neus zet. Dankzij het Belgische Biocartis kunnen artsen voortaan zelf bloeddiagnoses uitvoeren, een labo is niet langer nodig.

Kwaliteit

Allemaal groeien ze sneller dan de economie in haar geheel. Maar dat volstaat niet. Kwaliteit blijft voor elke vorm van beleggen uitermate belangrijk, een snelgroeiende onderneming moet uiteindelijk rendabel zijn om de belegger op middellange termijn iets op te leveren.

Technologie

Lernout & Hauspie en Xeikon mochten dan al over een vooruitstrevende technologie beschikken, het gebrek aan reële inkomsten nekte die bedrijven finaal. De Blackberry was tien jaar geleden een begrip bij elke early adopter. Toch heeft ook dat merk het onderspit moeten delven voor de smartphones van Apple en Samsung.

Portefeuille

Een portefeuille van aandelen van bedrijven die én een mooie omzetgroei kunnen realiseren én over een rendabel business model beschikken, betekent dan ook een meerwaarde voor elke individuele beleggersportefeuille. Daarom is een compartiment van een fonds dat daarop inspeelt, een goed idee.

KIID du Dierickx Leys Fund II Growth

Consultez ici le KIID du Dierickx Leys Fund II Growth.

De M/V achter uw fonds

Werner Wuyts is sinds 2015 fondsbeheerder. Belegt hij in zijn eigen fonds? Wat was zijn beste belegging ooit? En hoe is het om andermans geld te beheren? U leest het in De Tijd van 16 mei 2018.

Ondernemers vluchten massaal in fondsen

Alles over DBI fondsen vandaag in Trends waar onder andere onze vermogensbeheerder Werner Wuyts werd bevraagd het DBI fonds dat eind juli werd gelanceerd.

Zomerakkoord doet kleine fondsenniche exploderen

Met de invoering van een meerwaardetaks is het sinds 2018 voor vennootschappen moeilijk geworden om rechtstreeks in aandelen te beleggen.