4L Trophy Team Brabo nr. 536

Dierickx Leys Private Bank sponsort de 23ste editie van de 4L Trophy. Deze rally is de grootste studenten rally, met 2800 studenten (tussen 18 en 28 jaar oud) met 1400 Renault 4R.

Waar & wanneer?

Deze humanitaire rally vindt plaats van 20 februari tot 1 maart 2020. Zij rijden 6500 km van Biarritz (Frankrijk) naar Marrakesh (Marokko). Het Belgische team doet daar nog 2000 km bij van Antwerpen naar Biarritz en terug! Zij vertrekken op 15 februari en verwachten op 10 maart terug te zijn.

Oriëntatie

Het is geen snelheidsrace; er wordt gereden met road book & kompas, zonder GPS!

Humanitair project

De R4's worden beladen met materiaal voor:

 • Het Franse Rode Kruis
  • Onbederfelijk voedsel doneren
  • 20.000 warme gerechten voor de Franse families in nood
 • Vereniging 'Enfants Du Désert'
  • 80 ton aan schoolgerief, medicijnen, informatica, kledij
  • scholen worden gebouwd
  • Doel: 3000 Marrokaanse kinderen scholen 

Motivatie

Gedreven door passie, humaniteit en sportiviteit!

 • Humanitair project
 • Sportief
 • Unieke ervaring
 • Passie
  • Auto’s
  • Mechanica
  • Rally
 • Studies
  • Antoine: Autotechnologie KdG
  • Arnaud: Automotive management TM

Update 21 februari 2020

18/02: Na 2x vertraging opgelopen te hebben op de snelweg (binnen 15km) door gebrek aan tankstops, zijn we rond middernacht aangekomen in het hotel Orléans. 
19/02: ’s Morgens om 7u30 vertrokken aan het hotel. Rond 10u brak de kilometerkabel … De rest van de dag verliep vlekkeloos en gelukkig hebben we een nieuwe kabel gevonden bij aankomst in Biarritz. Op de parking van het hotel zijn we er in geslaagd om deze kabel te vervangen en ontdekten we dat de auto opengaat zoals een sardine doosje …
20/02:  Om 8u30 kregen de auto’s een technische keuring. Onze auto passeerde met vlag en wimpel en we kregen zelfs een compliment over het goede restauratiewerk. Nadat alle auto’s waren aangekomen kregen we een briefing van de organisatie over veiligheid/planning.
Om 12u30 werd er afgeteld naar het startsignaal en vertrok iedereen richting Spanje. We schrijven dit nu vanuit onze auto op weg naar Salamanque, waar we deze nacht verblijven. We zijn nu al verliefd op dit avontuur en kunnen niet wachten op wat er allemaal nog gaat volgen!

Update 2 maart 2020

Goed nieuws: met ons gaat alles prima en de auto doet het nog steeds goed! We konden geen SIM-kaart vinden in Marokko op weg naar de woestijn. Ze waren allemaal uitverkocht door de andere deelnemers van de 4L Trophy. Maar geen zorgen, in de komende dagen zullen we jullie updaten van ons avontuur!

21/02: De weg van Salamanca naar Algeciras duurde langer dan verwacht. Veel auto’s hadden problemen en we hebben zoveel mogelijk geholpen. Uiteindelijk kwamen we aan bij de bivouac (camping) in Algeciras om 3 uur ‘s nachts, maar we waren zeker niet de laatsten!

22/02: We namen de boot van Algeciras naar Tanger. Iedereen was super enthousiast om in Afrika aan te komen! We hadden een korte rit naar een nabij gelegen bivak, waar we onze eerste ‘apéro’ hadden!

Update 6 maart

23/02: Wakker worden na een korte nacht in Rabat was moeilijk … We hadden al 2700 km gereden in deze kleine, trage, luide maar leuke auto. Op weg naar Boulaajoul realiseerden we ons hoe mooi Marokko eigenlijk is, kijkend naar het Atlasgebergte en de eindeloze landschappen! De volgende bivak in Boulaajoul bevond zich op 1800 meter hoogte. De dag werd afgesloten met een mooi kampvuur. De nacht was behoorlijk koud met -3° C.

Update 11 maart 2020

24/02: De dag begon vroeg. We werden wakker door de koude in de tent. In de ochtend bij zonsopgang reden we door de Atlas, wat een prachtig uitzicht! ’s Middags begonnen we in de woestijn te rijden. We hadden allemaal zoveel plezier! Onze vrienden uit Nederland (HAN 4L) kwamen na de eerste paar meter offroad vast te zitten in diep zand.

Toen we aankwamen bij de bivak in Merzouga, hebben we alle goederen aan de organisatie Association Enfants du Désert geschonken. Vanuit België brachten we verschillende tassen met schoolmateriaal en sportkleding mee naar Merzouga, Marokko!

Elk jaar genieten bijna 20.000 kinderen in de provincie Errachidia van het geschonken materiaal. Dankzij de 4L Trophy werden 30 basisscholen, dagopvang centra, klaslokalen, voorzieningen voor gehandicapte kinderen, toiletgebouwen, waterputten, etc. gebouwd.

Update 22 maart 2020

25/02: We hadden de bivak nauwelijks verlaten of we zaten al vast in het zand. De auto duwen is de perfecte crossfit-sessie om wakker te worden en een mooie dag in de woestijn tegemoet te gaan.

Update 26 maart 2020

26/02: ’s Morgens zaten we de hele tijd vast in het zand. Tot dusver hadden we de trofee goed gedaan, we waren 300ste van de 1000 deelnemers. In de namiddag begon de motor echter plotseling een zwaar kloppend geluid te maken! De monteurs vertelden ons dat onze motor kapot was. Een enorme pick-up truck sleepte ons en een andere kapotte 4L terug naar de bivak. Eénmaal terug bij de bivak, zijn we meteen begonnen met het demonteren van de motor uit de auto. Met de hulp van een paar vrienden en een uitstekende monteur, was de motor er in slechts 3 uur uit! Toen we de gedemonteerde motor van dichterbij bekeken, realiseerden we ons al snel dat de bouten van het vliegwiel allemaal los waren! Meer angst dan schade, de bouten moesten gewoon worden vastgedraaid en we konden alles weer in elkaar zetten. Om 23u was de klus geklaard en was de auto de volgende dag weer op de rails.

Wenst u dit project te volgen? Te sponsoren?

 • U kan dit team en deze heren volgen via facebook!

Bedrijfsbezoek Fagron

Een unieke ervaring! ... Constantijn van Rietschoten, lid van het directiecomité van Fagron, gidste persoonlijk onze klanten tijdens een exclusieve rondleiding doorheen de Belgische vestiging van het beursgenoteerde bedrijf in Nazareth.

Night To Walk Again

Onze bank sponsorde op 23 november mee het gala “Night To Walk Again” in Technopolis Group in Stad Mechelen, georganiseerd door de vzw van Herremans Marc To Walk Again ism Pieter den Boer. Er werd 100.000 euro ingezameld. Proficiat aan het team van Foundation Mechelen!

De klok rond gepassioneerd

Meesterschap, hetgeen we dagelijks nastreven bij Dierickx Leys Private Bank, vinden we terug in allerlei beroepen en ambachten. Wij laten ons dan ook graag inspireren door de passie(s) van anderen. Neem nu het levensverhaal van Elke Op de Beeck, experte horlogerie en mede-eigenaar van het Horlogeriemuseum in Mechelen, dat ze samen met die andere meester (en niet toevallig ook haar vader), Jozef Op de Beeck, runt.